Marcin Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 Ostatnio, z racji pracy, często jadam "na mieście" :) I ostatnio odkryłem fantastyczną potrawę: naleśniki :) Dotychczas kojarzyły mi się one głównie z serem i dżemem (ogólnie na słodko). Teraz jednak sprubowałem wytrawnych i... są super. Moje ulubione to naleśniki z jajkiem (wbijanym na surowo do naleśnika), szpinakiem i serem. W naleśnikarni w której jadam jest ich kilkanaście rodzajów. Jeżeli nie próbowaliście jeszcze - zdecydowanie polecam. Może Wy także "odkryliście" coś podobnego - podzielcie się tym na forum. ----------------------- Generalnie zapraszam do wypowiedzi. Tyle nas tu czyta a nikt nie chce pisać. Piszmy... Dzielmy się wiedzą i doświadczeniami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 1 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 Właśnie znalazłem: https://www.smaczny.pl/forum/viewtopic.php?t=1964 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slonko Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 A ja tam właśnie lubię na słodko, z serem twarożkiem to moje ulubione, ale nigdy nie jadłam tak pysznych naleśników jka na stołówce na studiach, jak mieszkałąm w akademiku, to co wtorek je serwowali, moje stałe danie to było, jeszcze do tego dawali bitą śmietankę :D W żadnej knajpie nie spotkałam jeszcze tak pysznych naleników jak tamte :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 3 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 Ze słodkich to ja tylko z dżemem, może ew z serem, ale jak nie jest taki suchy. Ale zdecydowanie wolę ze szpinakiem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 a ja zdecydowanie wole z warzywami i zoltym serem,np.wedlina,pieczarki(duszone),pomidory,cebula, papryka,ser zolty,przyprawy wszystko pokrojone w kostke,zawijam to w nalesnik i podsmazam na patelni. :D Albo np.mieso mielone smaze dodaje cebule, koncentrat i podduszona chinska mieszanke warzywna,przyprawy,nalesniki,mozna podsmazyc lub zapiekac. :D Inna wersja to ogorek kiszony ,kielbasa,cebula,ser zolty,przyprawy. :D Lub mieso mielone,podsmazyc dodac cebule koncentrat,smazyc dodac pomidory,papryke,kukurydze,fasolke czerwona, przyprawy,czosnek. Smacznego!!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arabika Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 Jolu ja tez zdecydowanie bardziej wole takie jak Ty z mieskiem mielonym koncetratem pomidorowym papryką ,groszkiem , czosnkiem itd. W zalezności co mi fantazja podpowie .Posypane obowiązkowo serem i zapieczone w piekarniku A na słodko to z truskawkami złozone w koperte i podsmazone na patelni do tego cukier i kwaśna śmietana .Jem i wtedy nie licze kalorii :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 No to jest nas juz dwie,kto do nas dolaczy?I podrzuci jakies fajne pomysly? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota zza plota Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Bardzo smaczne sa tez nadziane pieczarkami albo grzybami lesnymi z cebulka i odrobina smietany panierowane jako paszteciki albo bez panierki zapiekane w smietanie (wtedy do srodka pieczarki bez smietany zasmazone "na sucho") :D Jesli chodzi o slodkie to jest tez pyszna odmiana z bialym serem (Twarozek, cukier waniliowy, odrobinka soli, jajko, wymieszac i nadziac nalesniki) Zwinac w ruloniki albo w koperty tak by twarozek nie wyplynal. Ulozyc w formie do zapiekania wysmarowanej maslem polac slodka smietanka (30%) - nie za wiele nie musza plywac :D posypac cukrem krysztalem. Tu i tam polozyc wiorek masla i zapiec. Ja robie tak czesto nalesniki pozostale z poprzedniego dnia. Polecam szczegolnie lasuchom sa naprawde pyszne :D Pozdrawiam i milego weekendu zycze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Ja ostatnio robiłam naleśniki z pieczarkami. Na naleśnik dawałam podsmażone pieczarki i stary ser. Następnie je zrolowałam, i do piekarnika, zapiec. Podawać polane z dowolnym sosem lub ketchupem :D Proste i szybkie. Mmm... pychotka :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 A co powiecie na nalesniki z musem jablkowym? Pol kilograma jablek zetrzec na tarce, rozgotowac z kilkoma lyzkami wody, dodac cynamon, 2 lyzki cukru i kisiel cytrynowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 a ja uwielbiam takie z mięskiem drobiowym i kapustką pekińską (przepis gdzieś na forum podałam), albo z parówkami. mmmm....... pycha :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiek50 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgadzam się z tobą Marcin że naleśniki najlepsze to ze szpinakiem-pychota. :-D :-D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikita79 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Ja lubie robic nalesniki raczej na slodko typu z twarogiem , dzemem ale rownierz lubie z kremem czekoladowym (nutella)-dla tych co lubia duzo jesc powiem tylko tyle ze sa one bardzo sycace i mistrzem jest ten kto zje wiecej niz 3 :mrgreen: Polacem sprobowac ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.