zazula226 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 "Niech to będzie duuuuuuuuuuuża "złota flaszka" !!!! " podpisuje się pod tym, ale pod jednym jedynym warunkiem....maluteńki naparstek z tej flaszki będzie dla Nas, forumowiczów... tak na spróbowanie...:wink: :wink: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arabika Opublikowano 15 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Cieszę się że wszystkim smakuje :D :D :D Serdeczne dzięki na nagrode :D :D :D :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Ale mi narobiliście smaku:) Właśnie zalałam wiórki wódką i nie mogę doczekać się rezultatu.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 Właśnie zrobiłam MALIBU. Nie sądziłam, że będzie aż takie dobre :D Jest naprawde rewelacyjne i godne polecenia. Mamy już więc "jajcówe", karmelówke, no i oczywiście malibu. Być może ktoś dysponuje jeszcze przepisami na inne "babskie" wódki i chciałby się nimi podzielić..... :D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazula226 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 gdzieś na forum powinnaś znaleźć przepis na żurawinówke, też super, gorąco polecam, ale trzeba się wstrzymać z "bólami" do wysypu tych owoców, chyba że kupisz mrożone... a gdyby jakieś problemy z przepisem, to daj znać, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baśka96 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 Witam. co do przepisów na babskie wódeczki to polecam Miodówkę umieszczoną prze mnie w Wasze przepisy, a Malibu muszę koniecznie wypróbować bo narobiłyście mi smaku. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 Dziękuje Wam za te przepisy :D W przyszłości na pewno je wypróbuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zagotowana Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 i nie muszę juz kupować gotowego malibu! dzięki! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakija Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Tez jestem pod wrazeniem i warty ten przepis tego zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marlondo Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 A czy w malibu nie powinno być jeszcze soku ananasowego ?.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Witam wszystkich,wątek dawno nie odświeżany,robię różne nalewki i chcę spróbować zrobić ten przepis malibu,jak długo można przechowywać ten likier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Witaj :) Trudno powiedzieć, ale raczej długo. Jest tam spirytus, który konserwuje trunek, więc tak szybko się nie zepsuje, a z drugiej strony malibu jest tak pyszne, że długo nie postoi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Witam,dziękuje za odpowiedz,mam pytanie ile może mieć procent to malibu na podanych proporcjach,zakupiłem wiurki kokosowe i spirytus,nie chciałbym zrobić za słabego jak i mocnego i czy w każdych wiórkach są orzeszki i sezam tak przeczytałem na opakowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Witam, Około 20% Liczymy tak: mleko niesłodzone: 411 g (czyli w przybliżeniu ml) mleko słodzone: 533 g (czyli w przybliżeniu ml) spirytus: 250 ml (w tym 95% czystego alkoholu - czyli żeby być super dokładnym około 238 ml czystego alkoholu) W sumie mamy około 1194 ml - objętość wiórków pomijam bo trudno to oszacować W tym 238 ml czystego alkoholu Zawartość % alkoholu to 238/1194=19,9% Żeby było 30% np. należałoby dodać około 450 ml spirytusu. 180 ml spirytusu da około 15%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi