Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za odpowiedz zrobiłem troszeczkę mocniejszy,idzie 2 tydzień jak się gryzie z płatkami, chce go zrobić żonie i jej koleżankom na Andrzejki czy można go już mieszać aby się nie zepsół.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam, myślę że można go już mieszać, nic nie powinno się zepsuć.

 

Hmm... tak mogło się stać, jeśli za szybko wleje się spirytus do mleka, albo mleko wleje się do spirytusu (dziwne, bo tak napisane jest właśnie w tym przepisie). Ja pamiętam, że do zmiksowanego mleka wlewałam powoli spirytus i nic się nie stało.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

wyszło,zrobiłem zbyt mocne proporcje spirytusu ale część zalałem odrobiną przegotowaną chłodną wodą i ponownie zmiksowałem jest jak powinno pyszny żona go chwali,prosze podrzucie jakiś prosty przepis na ciasto z kokosa i malin to pozostałość po nalewkach a szkoda wyrzucić,malin mam około 0,5l i kokosa 400g oczywiście wszystko było w spirytusie

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To fajnie, że wyszło :smile:

 

No właśnie tak też pomyślałam, że może za dużo spirytusu i dlatego się ścięło, to teraz będziemy już wiedzieć na przyszłość ;-)

 

Pewnie! :) takich procentowych dodatków się nie wyrzuca, też zawsze coś z nich robię :smile:

 

Moje propozycje:

 

:arrow: Kruche ciasto z masą piankową i malinami

 

post-8-0-11110100-1416497723_thumb.jpg

 

:arrow: Kruche maślane ciasto z malinami i kokosową bezą (tutaj też można wykorzystać kokos)

 

post-8-0-74041000-1416497824_thumb.jpg

 

:arrow: Malinowe ciasto z żurawinową pianką

 

post-8-0-59214500-1416497901_thumb.jpg

 

:arrow: Kokosowe Rafaello

 

post-8-0-20554500-1416498030_thumb.jpg

 

:arrow: Kokosowy raj

 

post-8-0-82501700-1416498100_thumb.jpg

 

:arrow: Ciasto styropian

 

post-8-0-35258000-1416498201_thumb.jpg

 

Może coś się z tego da wybrać ;-)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Można też zrobić takie proste ciasto z malinami, a wierzch tego ciasta posypać wiórkami kokosowymi i razem piec lub upieczone i ostudzone ciasto z malinami posmarować dżemem (np. brzoskwiniowym lub truskawkowym) i posypać wiórkami kokosowymi. Można jeszcze polać polewą czekoladową (tworząc tzw. esy-floresy) :smile:

 

post-8-0-31854300-1416498635_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dziękuje za przepisy,apetycznie wygląda kruche maślane ciasto z malinami kokosem,ja ciast piec nie umiem ale żona na pewno zrobi,pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

:smile:

 

Proszę bardzo, udanego wypieku życzę i również pozdrawiam  :smile:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.