aneta26 Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 PO 20DAG MĄKI PSZENNEJ, KASZY MANNY,CUKRU 2PŁASKIE ŁYZECZKI PROSZKU DO PIECZENIA CUKIER WANILIOWY 1-2KG JABŁEK CYTRYNA 15DAG MASŁA DO MISKI WSYPAĆ MAKĘ ,KASZĘ, PROSZEK DO PIECZENIA, CUKIER I CUKIER WANILIOWY DOKŁADNIE WYMIESZAC. JABŁAKA OBRAĆ I POKROIĆ NA CIENKIE PLASTERKI, SKROPIĆ SOKIEM Z CYTRYNY. BLACHĘ NATŁUŚCIĆ, WCYPAC DO NIEJ 1/3 SYPKICH SKŁADNIKÓW, NA TO WYŁOŻYĆ POŁOWĘ JABŁEK,POSYPAĆKASZĄ I MĄKĄ, POSYPAĆ MIESZANKĄ. NA WIERZCHU POŁOZYĆ WIÓRKI MASŁA. PIEC OK 1GODZ W 200'C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola W. Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Mam ten przepis od mojej babci, jest sprawdzony i łatwy w przygotowaniu. Wszystkim polecam! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2006 Zrobiłam to ciasto ale efekt był fatalny:( Było twarde i kruszyło sie przy krojeniu:( Może zrobiłam coś nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Posiadam ten przepis, ale jak upiekłam to ciasto również było nieudane i dlatego nie polecam. Piekłam dawno temu tylko jeden raz i jako ostatni. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Mam podobny przepis na tą szarlotkę i podany jest on na stronie głównej, ale pod inną nazwą. Ciasto to robiłam już kilka razy i nigdy nie miałam z nim kłopotu, zawsze mi wychodziło. A z dużą ilością cynamonu i rodzynek nie wytrzymało nawet jednego dnia :) Dziewczyny, nie wiem co Wam poradzić, hmm .... może spróbujcie jeszcze raz go zrobić ( jak to mówią do trzech razy sztuka :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arabika Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Osobiscie nigdy nie robiłam tego ciasta ale jadłam je i było bardzo dobre .Nestey nie znam proporcji wiec nie wiem czy dokładnie są one takie same jak w tym przepisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 a może należy użyć jabłka, które są bardzo soczyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 a może należy użyć jabłka, które są bardzo soczyste Być może od rodzaju jabłek zależy twardość ciasta i to czy ciasto kruszy się przy krojeniu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Tę szarlotkę robiłam już kilkakrotnie. Jest to ciasto szybkie, smaczne i zawsze mi sie udawało! Daję ten przepis wszystkim sowim koleżankom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.