Skocz do zawartości

Gołąbki Bez Liści


Rekomendowane odpowiedzi

1 kg kapusty bialej 1/2 szkl kaszy mannej 1/2 szkl kaszy jeczmiennej 1/2 szkl kaszy gryczanej 1/2 szkl ryzu 0.5 kg miesa mielonego 1 lyzka vegety 2 jaja pieprz 2 kostki rosolowe Kapuste poszatkowac bardzo cienko i sparzyc.Odcisnac,dodac wszystkie kasze(sypkie,nie gotowane) i dobrze wymieszac z przyprawami. Zrobic male sznycle i lekko zrumienic na tluszczu z kazdej strony. Wlozyc wszystko do formy,zalac 1l wody wymieszanym z kostkami rosolowymi i dusic w piekarniku ok 1 godziny. Podawac z sosem pieczarkowym i salata. NAPRAWDE PYSZNE!!!!

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • Odpowiedzi 28
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Dodane obrazy

Witam i mam pytanie, czy gołąbki te trzeba koniecznie dusić w piekarniku? Robiłam gołąbki z przepisu " Gołąbki inaczej" bardzo smaczne i były duszone nie w piekarniku. Teraz mam zamiar zrobić z tego przepisu. Jak zrobię to powiadomię. Pozdrawiam. ina12

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...

Witam,właśnie wpakowałam te gołąbki do piekarnika,boję się,że w tym bulionie to one się rozpłyną,na wszelki wypadek opuściłam kuchnię,bądź co bądź to dzisiejszy obiad ma być.Trzymajcie kciuki .Pozdrawiam gorąco :lol: :lol: :lol:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzięki Marcin twoje kciuki spisały się świetnie,gołąbki również i wcale sie nie rozpadły.Smakują wspaniale,wprawdzie nie tak jak gołąbki "tradycyjne",ale naprawdę są ok.Dodatkowo zrobiłam jeszcze sosik pomidorkowy do polania,gdyż ten,którym były zalane wchłonął się .Polecam,dzięki za przepis i KCIUKI.Pozdrawiam gorąco

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Właśnie dzisiaj miałam je zrobione na obiad, są smaczne. Podałam je z sosem pieczarkowym i z pieczarkami. Bardzo dziekuję za przepis i porady o które się zwracałam do Ciebie cathrine wcześniej. Pozdrawiam. ina12

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.