ilka76 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 ok. 1/2 kg schabu (ew. filet z kurczaka lub indyka) Panierka: 1 jajo 2 łyżki mąki 4 łyżki bułki tartej 4 łyżki sera żółtego (np. mozarella) sól, pieprz Mięso pokroić na kotlety. Rozbić tłuczkiem. Na panierkę: ser zółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Wymieszać z mąką i bułką tartą. Kotlety obtaczać najpierw w jajku wymieszanym z przyprawami. Nastepnie w panierce. Usmażyć na patelni na złoty kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiek50 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Dzięki za nowy pomysł na panierkę , ja dodaję do bułki tartej sezam , i kotlety też są super -polecam. :-D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2006 Kolejny fajny przepis, by w naszej kuchni urozmaicić codzienne jedzonko. Ja też często dodaje do bułki tartej sezam, bo to zawsze coś innego niż zwykła panierka. Nieraz smaże też kotlety w cieście naleśnikowym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zamiast panierki z bułki tartej można również stosować mielone migdały lub mielone orzechy. Zawsze to jakaś odmienność w Naszej codziennej kuchni ... :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2006 Witam :-D :-D Ja czasami robię panierkę do kotletów z pokruszonych chipsów,jest bardzo oryginalna i inna niż zazwyczaj się robi w domu. Pozdrawiam :-D :-D :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 schabowe można też obtaczać w płatkach śniadaniowych :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 Dobre też są płatki owsiane ... Dorunia poddała dobry pomysł z tymi chipsami - muszę przy najbliższej okazji wypróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 z chipsów na panierke to szczerze polecam Crunchips'y X-cut serowo-cebulowe...wypróbowane :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilka76 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 Bardzo fajny pomysł z tymi chipsami. Koniecznie muszę zrobić bo mój mąż uwielbia schabowe pod każdą postacią :-D) Rozumiem, że panieruje się je tak jak w bułce czyli jajo i pokruszone chipsy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 Ja optowałabym za taką kolejnością panierowania: :-D mąka, :-D jajko, :-D bułka tarta wymieszana z pokruszonymi chipsami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
annnac Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 WITAM MOŻNA TEŻ ZAMIAST CHIPSÓW CZY BUŁKI TARTEJ OBTOCZYĆ KOTLETY W MĄCE,JAJKU I ŁUSKANYM SŁONECZNIKU--- PYCHA POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 Albo po prostu w jajku i mące ziemniaczanej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 ojej, ale namnożyło się tych sposobów na panierke:), ja lubie też dodać do panierki koperek. Zresztą dodaje też często koperek bezpośredniodo mięsa mielonego na kotlety. :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Rzeczywiście :-D sposobów, a sposobów na panierkę :-D - jest w czym wybierać :-D :-D :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.