ina12 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2006 1 kg buraczków 1 kg kapusty świeżej 20 dag cebuli Buraczki zagotować i zetrzec na tarce o grubych oczkach, kapustę poszatkować, cebulę pokroić. Wszystko wymieszać i zalać 1/2 szklanki octu 10% Zalewa: 1 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki cukru 1 łyżka soli Składniki zalewy zagotować i ostudzić. Zalewę wlać do warzyw, wymieszać i zostawić do następnego dnia. Następnie przełożyć do słoików i gotować 30 minut. ina12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Bardzo lubię czerwone buraczki, i to w każdej postaci :-) Więc za przepis dziękuję, i go na pewno wypróbuję :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Dorotko ta sałatka naprawde jest dobra. Podam jeszcze przepis na sałatkę wielowarzywną. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ottawa Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 czy 1/2 szkl. octu wlac do tych warzyw, a nastepnie zalewa? czy mozna wszystko razem wymieszać? Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Ocet trzeba wlać do warzyw. Pozdrawiam. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baśka96 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Ina, pewnie głupie pytanie ale wolę się upewnić: buraczki zagotować - czyli normalnie ugotować żeby były miękkie?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Takiego przepisu nie znam więc chętnie wypróbuję.Co roku robię buraczki z papryką bo moja rodzinka je uwielbia.Zawsze też podrzucam siostrze bo jej się nie chce robić.W zeszłym roku dostałam przepis od koleżanki na buraczki z kabaczkiem.Coś pysznego. Przejrzę nasze forum,jak nie będzie takiego przepisu to go wstawię. Dzięki Halinko za nowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 3 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Basiu nie zadałaś głupiego pytania, buraczki tylko zagotuj wkładając do zimnej wody i do momentu zagotowania. Jolu dodawaj nowe przepisy bo ja też bardzo lubię nowości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baśka96 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 Dzięki Ina, zamierzam wypróbować tą sałatkę.Dam znać jak mi wyszła.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miuriel Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 Moja mam robiła buraczki z kapustą w zeszłym roku. Bardzo smaczne, potwierdzam. W tym roku też przypilnuję żeby były zrobione. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ada5 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 dziewczyny!!! ale narobiłyście mi ochoty, normalnie dostałam ślinotoku. Jutro kupuję kapustę i robię. hej, hej, dam znać jak wyszło cześć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baśka96 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Ja już zrobiłam, teraz nabiera mocy :razz: :razz: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ada5 Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Ino mam pytanie, czy buraczki gotować w łupinach, czy obrane? Proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baśka96 Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Witaj Ado, nie wiem jak gotowała buraczki Ina , ale ja gotowałam je w łupinach a potem ciepłe obierałam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.