zuziorek Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 krupnik oraz ziemniaczki, surówka z marchewki i kotleciki jajeczne wg przepisu z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 sałatka z kapusty pekińskiej z majonezem i różnymi dodatkami... :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Krokiety ziemniaczane+dorsz panierowany smażony+surówka z kiszonej kapusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 żur i kartofle z smażoną cebulką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Krokiety z kapustą i grzybkami, barszcz czerwony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monisia Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 ja dzis sałata lodowa w vinegretem i biła kiełbaska z grila :wink: a na kolacje sok z pomarańczka :wink: a na jutro pyry w mundurkach i gzik :razz: hihiihih kto wie co to? jest tu ktos z poznania? :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 śledzik smażony frytki i surówka Monisiu czy gzik to śledź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monisia Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 nieeeeeee :wink: hihihi zgadujcie dalej :wink: :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Gzik to twaróg ze śmietaną i szczypiorkiem, ja tak myślę, może bez szczypiorku. Nie jestem z Poznania, jestem rodowitą bydgoszczanką, o ile mi wiadomo tak kiedyś mówili na twaróg w ten sposób przygotowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Żeberka w kapuście :razz: Uwielbiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Żurek z grzankami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monisia Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Gzik to twaróg ze śmietaną i szczypiorkiem, ja tak myślę, może bez szczypiorku. Nie jestem z Poznania, jestem rodowitą bydgoszczanką, o ile mi wiadomo tak kiedyś mówili na twaróg w ten sposób przygotowany. Ina brawo :razz: wygrałaś :razz: hihhi tylko jeszcze nie wiem co ;) gzik to generalnie bialy serek,ze szczypiorkiem z cebulką jak kto woli...i typowo poznańskie danie to własnie pyry w mundurkach i gzik :razz: polecam nawet w bydgoszczy :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Żurek na białej kiełbasie i osobno ziemniaki. Ale zbieg okoliczności , ta sama zupa co Dorotki. Na deser będzie ciasto z przepisu Renatki jadą goście, już się piecze, a po południu smażyć będę pączki na proszku do pieczenia, a ciasto będzie z twarogiem półtłustym. Jestem ciekawa jak mi się udadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Monisia wypróbuję, bo z pyrami nie jadłam., i jak dałaś znać bez śmietany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.