Mona Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 Witam wszystkich! Jest to mój pierwszy przepis zamieszczony tutaj, od kilku ładnych lat serwuję na obiad to danie ( prosto z zaprzyjaźnionej restauracji o całkiem niezłej renomie... ) Schab b/k - ilość w zależności od pochłanianych porcji ;-), pokroić na kotlety, posolić, popieprzyć, obtoczyć w jajku i panierce, smażyć - tradycyjnie - pod koniec smażenia ułożyć na kotletach krążki cebuli, posmarować majonezem, i położyć na to cienkie plasterki żółtego sera ( mój mąż lubi ostrzej, więc pod ser dodaje jeszcze pikantny ketchup, lub jakiś sos ze słoiczka, np meksykański ). Na patelni położyć przykrywkę i poczekać aż serek się lekko stopi. Jak dla nas rewelacja, czekam na opinie i pozdrawiam wszystkich :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 Ja robie podobnie kotlety tylko zamiast cebuli daję plaster ananasa i na to kładę ser żółty. Zapiekam chwilkę w piekarniku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiolunia Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 super ale ja urzywam jeszcze posypki wedłóg mojej recepturki i jest pycha . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mona Opublikowano 30 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 Ananasek super sprawa....... jadłam kiedyś na Słowacji, tam mają wszystko z ananasem ;-), niestety Pan MĄŻ i Pan DZIECKO :grin: wolą tradycyjnie....... PM pikantnie, PD tradycyjnie.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2006 ja urzywam jeszcze posypki wedłóg mojej recepturkito może zdradzisz nam ten sekret? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 Witam. Kotlety pyszne. Zrobiłam dziś na próbę ale nie ze schabu tylko z piersi z kurczaka. Dałam też ketchupu. POLECAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiolunia Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 moje kotlety posypuję ziołami zwłaszcza oregano i lubczykiem odczekuję około 20 minut panieruję i smażę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna 25 Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 kotleciki rewelacyjne polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mona Opublikowano 12 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Dzięki za miłe słowa i cieszę się że smakowało ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna22 Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 I ja spieszę dołączyć do pochwał . Danie pyszne . Zrobiłam wersje z dodatkiem ostrego sosu , a na cebulę położyłam jeszcze plastry pomidora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 Ja robie podobnie kotlety tylko zamiast cebuli daję plaster ananasa i na to kładę ser żółty. Zapiekam chwilkę w piekarniku... Jadłam takie kotlety z plasterkiem ananasa na weselu znajomych i byłam pod wrażeniem były na prawdę pyszne :grin: Musze się kiedyś skusić na takie kotleciki i sama je zrobić, wersja z cebulą też mi się podoba - bo bardzo lubię cebulkę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala-z Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 Szukałam dzisiaj jakiegoś przepisu na schabowego no i trafiłam na twój, właśnie dzisiaj zrobiłam, jest super ;) :) :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lilidu Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Mmm... Przepis brzmi smakowicie! Muszę go wypróbować w najbliższej przyszłośi :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość edzia81 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 pyszne, ja dodaję musztardę do jajka i tak panieruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.