Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

3 duże cebule 1/2 filiżanki mąki pół łyżeczki czerwonej papryki w proszku 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1/3 filiżanki mleka olej sól/pieprz Pokroić cebulę w krążki o grubości ok. 1 cm. Wymieszać w misce mąkę, proszek do pieczenia paprykę, sól i pieprz. Ubić jajko a następnie dodać mleko. Połączyć ze sobą wszystkie składniki. Maczać krążki w powstałym cieście, smażyć aż uzyskają złocisto-brązowy kolor w głębokim tłuszczu. Wyciągnąć krążki na papierowy ręcznik w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem można delikatnie posolić. Smacznego!

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...
  • 3 lata później...
  • 9 miesięcy później...
  • 1 rok później...

Temat filiżanek zgłębiłem swego czasu "badając" przepisy z anglojęzycznych stron. Filiżanka (cup) metryczna (czyli jakby nasza ;-) ) to 250 ml. Amerykańska to około 236 ml. A np. filiżanka do espresso to 70 ml. W przepisach jednak zwykle to będzie 230-250 ml.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.