DeLarge Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 3 duże cebule 1/2 filiżanki mąki pół łyżeczki czerwonej papryki w proszku 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1/3 filiżanki mleka olej sól/pieprz Pokroić cebulę w krążki o grubości ok. 1 cm. Wymieszać w misce mąkę, proszek do pieczenia paprykę, sól i pieprz. Ubić jajko a następnie dodać mleko. Połączyć ze sobą wszystkie składniki. Maczać krążki w powstałym cieście, smażyć aż uzyskają złocisto-brązowy kolor w głębokim tłuszczu. Wyciągnąć krążki na papierowy ręcznik w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem można delikatnie posolić. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 witam do czego podajesz cebulki :lol: jada się na ciepło, czy zimno :lol: - zamiast czipsów do piwa :P pozdrawiam :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 9 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2006 na ciepło, na zimno, do piwa, razem z frytkami i np. kurczakiem...raz nawet zrobiłem sobie kanapkę gdzie również dorzuciłem troszkę takiej cebuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 22 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Krążki pyszne, zarówno na ciepło jak i na zimno. Zachęcam do wybróbowania :) Dziękuję za przepis i pozdrawiam autora :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milu Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Już dawno miałam ochotę zrobić, z pewnością wypróbuję ten przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emillia Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Super przepis... na pewno wypróbuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latem999 Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Ile to Waszym zdaniem jest filiżanka? Tak w mililitrach? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Temat filiżanek zgłębiłem swego czasu "badając" przepisy z anglojęzycznych stron. Filiżanka (cup) metryczna (czyli jakby nasza ;-) ) to 250 ml. Amerykańska to około 236 ml. A np. filiżanka do espresso to 70 ml. W przepisach jednak zwykle to będzie 230-250 ml. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cookina Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Krążki cebulowe to jedna z moich ulubionych przekąsek ;) Do tej pory kupowalam gotowe tylko do smażenia, ale chyba zdecyduje się i wyprobuje powyższy przepis ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagicalCuisine Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Uwielbiam te krążki, używam je do obiadów, jako przekąski :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UzytkownikMS Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Na pewno wypróbujemy przepis. Na zdj. wyglądają apetycznie. Do odważenia można używać dzbanków,które mają miarkę. Edytowane 11 Czerwca 2013 przez UzytkownikMS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3sylwka Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Uwielbian takie cebulki, są przepysznie słodkie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakija Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Tez je robilam ale nie dawalam papryki bo u mnie nie lubia ale poza tym pycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spoon Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Takie przekąski właśnie lubię i na pewno wypróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.