Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

3 duże cebule 1/2 filiżanki mąki pół łyżeczki czerwonej papryki w proszku 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1/3 filiżanki mleka olej sól/pieprz Pokroić cebulę w krążki o grubości ok. 1 cm. Wymieszać w misce mąkę, proszek do pieczenia paprykę, sól i pieprz. Ubić jajko a następnie dodać mleko. Połączyć ze sobą wszystkie składniki. Maczać krążki w powstałym cieście, smażyć aż uzyskają złocisto-brązowy kolor w głębokim tłuszczu. Wyciągnąć krążki na papierowy ręcznik w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem można delikatnie posolić. Smacznego!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

witam do czego podajesz cebulki :lol: jada się na ciepło, czy zimno :lol: - zamiast czipsów do piwa :P pozdrawiam :lol:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

na ciepło, na zimno, do piwa, razem z frytkami i np. kurczakiem...raz nawet zrobiłem sobie kanapkę gdzie również dorzuciłem troszkę takiej cebuli

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Krążki pyszne, zarówno na ciepło jak i na zimno. Zachęcam do wybróbowania :)

post-8-066077800 1287775366_thumb.jpg post-8-033070600 1287775385_thumb.jpg

Dziękuję za przepis i pozdrawiam autora :-)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Już dawno miałam ochotę zrobić, z pewnością wypróbuję ten przepis.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Super przepis... na pewno wypróbuję!!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Temat filiżanek zgłębiłem swego czasu "badając" przepisy z anglojęzycznych stron. Filiżanka (cup) metryczna (czyli jakby nasza ;-) ) to 250 ml. Amerykańska to około 236 ml. A np. filiżanka do espresso to 70 ml. W przepisach jednak zwykle to będzie 230-250 ml.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Krążki cebulowe to jedna z moich ulubionych przekąsek ;) Do tej pory kupowalam gotowe tylko do smażenia, ale chyba zdecyduje się i wyprobuje powyższy przepis ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.