Skocz do zawartości

Margaryna


Rekomendowane odpowiedzi

Podzielcie się swoimi doświadczeniami-jakie margaryny są najlepsze do wypieków? Ja używam KASI lub PALMY. Czy to prawda,że z byle jakiej margaryny może powstać zakalec?

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Hej Basqa! Uważam, że te zwykłe, tanie margaryny nie nadają się do wypieków. Ja używam przeważnie palmę, z uwagi na dobrą jej jakość, jak i przystępną cenę. Renata :)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Hej, ja używam tylko masła do wypieków i nie mam zakalców. Ciasta rosną a masy są pyszne. Oczywiście masła ze "średniej półki" tzn. nie najtańsze, w marketach ok.2,20zł/szt. Nawet jeśli w przepisie jest margaryna, to ja dodaje masło.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Cześć dziewczyny, podzielam zdanie Marry, najlepsze jest masło. Co prawda czasami używam też Kasi, ale nigdy do mas. Jak widzę przepis ze sztucznym kremem i margaryną w tym kremie to jakoś go omijam, choć wiem, że to można zmienić. Sam fakt, że komuś takie ciasto smakuje niweluje moje zaufanie do przepisu. Owszem, do ciast ucieranych, drożdżowych, kruchych, w których ciasto jest tylko bazą można użyć margaryny, ale margaryna w kremie to profanacja. Jakaż ogromna różnica jest w smaku szarlotki upieczonej z margaryną lub z masłem!! Lepiej zjeść rzadziej a lepsze, to oczywiście tylko moje zdanie. A poza tym margaryny są niezdrowe, bo posiadają mnóstwo chemikaliów i cholesterolonośne tłuszcze trans. Pozdrawiam.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...

Tak czytam te rady i dodam od siebie, że masło ale to z górnej półki jest najlepsze do wypieków a już obowiązkowo do kremu - ostatnia robiłam krem budyniowy i niestety zwarzył się co jeszcze mi się nie zdarzyło, z tego wynika że masełko było delikatnie mówiąc przyprawione. Jest różnica w smaku i przyznaję rację Poli. Pozdrowienia!

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...

Witam!! Ja do ciast używam Palmy, takiej z dodatkiem masła. Kiedyś odkryłam ją w jednym ze sklepów i tam kupuję. Do kremów oczywiście masła. W moich przepisach podawana jest margaryna do kremów, ale nigdy jej nie daję.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 1 miesiąc później...

Ja do ciast dodaję jak większość Kasi lub palmy,ale do kremów masła śmietankowego.Ciasta pieczone z palmą lub kasią zawsze mi się udają,a raz gdy piekłam z masłem to wyszedł zakalec,pewnie to zbieg okoliczności,ale ja się zraziłam i już więcej nie próbowałam piec z masłem.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Doruniu-może miałaś tzw.mix masła z olejem i dlatego był zakalec,ja rzadko ale czasem używam masła ale generalnie to Kasi lub Palmy. Czasem tak po prostu jest,że ciacho nie wyjdzie,ja kiedyś robiłam jakieś i za pierwszym razem było extra a po raz drugi nie udało się,choć wszystkie składniki były takie same i nie prosto z lodówki.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.