Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Dorunia

Sernik Czarno Biały

Rekomendowane odpowiedzi

Doruniu, ten sernik piekłam wczoraj. Jest pyszny. Spód starłam na tarce z dużymi otworami a na ser ciasto rwałam na kawałki.O tym że pyszne świadczy fakt, że piekłam wczoraj po obiedzie a dziś ponad połowa blachy jest pusta ( ja próbowałam tylko okruszki, bo nie jem słodkości ze względu na........) Kto nie piekł tego ciasta niech spróbuje bo naprawdę warto. Dzięki za przepis i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Miniu bardzo się cieszę,że sernik smakował...dziękuję za pozdrowienia i ja również Ciebie pozdrawiam :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

:P Sernik bardzo dobry Doruniu,tylko skusilam sie na wersje z tortownica i deczko zakalcowy przy spodzie ale to moze wina piecyka...i tak znika . Szczesliwego nowego roku :-) ...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Cieszę się,że smakuje mimo małego wypadku,ale następnym razem jak będziesz miała zamiar go zrobić to upiecz go na blaszce i wtedy gwarantuję Ci,że nic mu nie będzie...ja zawsze piekę go na blaszce,a raz pokusiło mnie,żeby upiec w tortownicy i też miałam przeboje z nim,ale wszystko skończyło się dobrze. Pozdrawiam :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Już po raz drugi piekłam ten sernik. Nadal go chwalę za smak i łatwość wykonania. Niestety ma jedną wadę.........znika w mig. Już go nie ma więcej niż połowę.Jeszcze raz dzięki za przepis.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Upiekłam wczoraj Dorotko Twój serniczek,oczywiście jest przepyszny-może nie jest tak duży bo piekłam na większej blaszce ,ale myślę że sam widok mówi za siebie. Niebo w gębie-a przy tym wykonuje się szybko i nie jest drogi-same zalety. Dzięki za przepis i pozdrawiam serdecznie.

post-3528-1220189414_thumb.jpg

post-3528-1220189523_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Piękny serniczek Elu! Bardzo zachęcająco wygląda :?:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kolejne cudo-po co ja tu dzisiaj zajrzałam? :?:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Bardzo się cieszę Elu,że sernik smakował :PJa też nie tak dawno piekłam go i znikł nawet nie wiadomo kiedy z blaszki :?: Pozdrawiam cieplutko :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No i skusiłam się na ten serniczek. Upieczony dzisiaj po poludniu i już 3/4 zjedzone! :) Pyyyszności! Użyłam dwóch serków waniliowych Danio (po 400g), upiekł się wspaniale, wyrósł bardzo, prawie wychodził z blachy w czasie pieczenia. Później troszeczke opadł ale smak ma niepowtarzalny, bardzo delikatny, super. Wszystkim smakował :razz: Jeśli coś zostanie do jutra to wkleję zdjęcia. Dzięki za świetny przepis, na pewno jeszcze nie raz upiekę to ciacho :P Pozdrowienia.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dodaję fotki, został do dziś jeszcze jeden kawałek :) Tak wyglądało po upieczeniu wczoraj post-8290-1221467025_thumb.jpg a tak w przekroju dzisiaj post-8290-1221467100_thumb.jpg Polecam wszystkim, którzy jeszcze nie próbowali tego ciasta. Mniammm... :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.