Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
renigliwice

Ciasto " Jadą Goście "

Rekomendowane odpowiedzi

4 jajka, szklanka cukru, 2 szklanki mąki, 2 brzoskwinie ( z puszki ), 2 łyżeczki proszku do peczenia, 1/2 szklanki oleju, 1/2 szklanki wody. Jajka zmiksować z cukrem na sztywną masę, potem na małych obrotach dodać mąkę, wlewać powoli olej, potem wodę. Gdy masa będzie jednolita dodać proszek. Ciasto wylać na blachę. Na górę położyć pokrojone brzoskwinie. Piec w 180*- ok.40 minut. Smacznego! :wink: Jest to ciasto bardzo szybkie w wykonaniu, kiedy zaskoczą nas niespodziewani goście. Polecam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Faktycznie szybkie i napewno bardzo smaczne, muszę upiec w sobotę. Zastanawiam się pewnie zrobię z podwójnej porcji.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie! Piekłam to ciasto w małej tortownicy, jeżeli chciałabyś Ineczko upiec w blaszce, lepiej zrobić z podwójnej porcji. Pozdrawiam. Renata

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Szybko tanio i już można siadac do kawy :wink: Zanim się ziemniaki ugotują ciacho będzie gotowe a później już mamy gotowy podwieczorek :wink: Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Robiłam kiedyś podobne ciasto tyle, że zamiast wody dodawało się chyba fante i tak też się to ciasto nazywało. Fanty nie mam, więc może dzisiaj upiekę to ciasto. Jak będę tu zaglądać tak często to się może źle skończyć dla mojej rodziny. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nazwa jak znalazł dla tego ciacha. Faktycznie bardzo szybki w wykonaniu, na pewno wybróbuję. Pozdrowienia, Justyna.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Reniu ja po ilości mąki stwierdziłam że ciasto jest na małą blaszkę, dla nas łakomczuchów stwierdziłam od razu że musi być zrobione z podwójnej porcji, a do tego muszę jeszcze dodatkowo upiec coś słodkiego. Dam znać wraz z dołączonym zdjęciem. Pozdrawiam i dziekuję za przepis, bo wszystkie są wspaniałe.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ciasto upiekłam w dużej blaszce z podwójnej porcji. Jest delikatne w smaku, brzoskwiń użyłam prawie dwie puszki. Reniu mam pytanie czy Tobie też brzoskwinie opadły na dół. Ja pokroiłam je na ćwiartki, a może powinnam pokroić na drobniejsze kawałki, ale i tak ciasto jest bardzo smaczne i polecam je, a za przepis dziękuję i pozdrawiam. Renatko czekam na Twoją szczerą opinię.

post-2336-1172228764_thumb.jpg

post-2336-1172228790_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Paweł_

Witam! Ja mam takie pytanie co do tego przepisu. Na jakich wymiarach upiekliście ten placek :razz: ? Czekam na wasze odpowiedzi. Pozdrawiam Paweł

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja piekłam z podwójnej porcji, użyłam blaszki dł. 40 cm. a szerokość 28 cm. Jak będziesz piekł z przepisu to musisz użyć mniejszej blaszki. Ciasto jest naprawdę pyszne. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ciasto upiekłam w dużej blaszce z podwójnej porcji. Jest delikatne w smaku, brzoskwiń użyłam prawie dwie puszki. Reniu mam pytanie czy Tobie też brzoskwinie opadły na dół. Ja pokroiłam je na ćwiartki, a może powinnam pokroić na drobniejsze kawałki, ale i tak ciasto jest bardzo smaczne i polecam je, a za przepis dziękuję i pozdrawiam. Renatko czekam na Twoją szczerą opinię.

Witam Cię Ina! Bardzo smacznie wygląda Twoje ciasto i ładne zdjęcia zrobiłaś. Owoce mi również opadły na dno. W takiej sytuacji czasami obracam

ciasto do góry nogami, wierzch posypuję cukrem pudrem. No i wtedy owoce mam na górze. Pozdrawiam gorąco. Renata :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Reniu ono jest naprawdę bardzo smaczne, tak delikatne w smaku jak biszkopt i Ty mi dobrze doradziłaś że trzeba odwrócić , na drugi raz tak zrobię. Dziękuję i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Halinko... powiedz mi proszę, w jakiej temperaturze pieklas to ciastoi jak dlugo? od razu nadmienie, ze mam piecyk elektryczny i roznie z ta temperatura jest przy roznych ciastach, dlatego tez, prosze Cie o poradę ;) Pozdrawiam serdecznie. :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.