Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
karola91

Ciasto Krakersowe

Rekomendowane odpowiedzi

Dla wszystkich zainteresowanych: najpierw ubijamy białka z cukrem, potem dodajemy po jednym żółtku, później wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia- mieszamy z piana delikatnie łyżką, na koniec dodajemy olej i tez delikatnie mieszamy

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

...... i od razu po otworzeniu puszki wylej jej zawartość na ciasto. Pozdrowiam Ciebie Basqa i Joannę. Renata

tak od razu lepiej nie, łatwiej sie rozsmaruje, ale bedzie sie zlewało z ciasta, dzień pozniej troche sie zsiadzie i i nie bedzię sie zlewało

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

...może coś w tym jest, bo ja czasami od razu wylewam mleko na ciasto - i troszeczkę to mleko zlewa się z ciasta ;-)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

WITAM ZROBIŁAM TO CIASTO KRAKERSOWE PYCHA WSZYSTKIM SMAKOWAŁO ZMIENIŁAM JEDYNIE TO ŻE DAŁAM ŚNIEŻKĘ TRUSKAWKOWĄ Z GALARETKĄ TRUSKAWKOWĄ .cIASTO ZROBIŁAM W BARDZO DUŻEJ BLASZE WIĘC WYSZŁO NIŻSZE

JEDYNY FELER TAKI ŻE ŚNIEŻKA ŚLIZGAŁA SIĘ PO KARMELU :wink: NA DRUGI RAZ PO KARMELU DAM JESZCZE KRAKESY I POTEM DOPIERO ŚNIEŻKĘ POLECAM TO CIACHO :wink:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A mi to ciacho wyszło super.Szkoda że nie zrobiłam fotek,może następnym razem :razz: Dzięki za przepis Karola.Ciasto pycha,zniknęło w mgnieniu oka.A co do zlewania masy.....jak rozcinam puszkę i widzę,że masa się wylewa i jest dość rzadka(co czasem się zdarza pomimo długiego gotowania) ,wtedy przekładam masę do miski i ucieram z odrobiną rozpuszczonej tężejącej żelatyny i jest ok,nic się nie zlewa. :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ALE MI NIE ZLEWAŁO SIĘ MLEKO TYLKO TA ŚNIEŻKA ZLEWAŁA SIĘ Z MLEKA może było w zbyt ciepłym dlatego niewiem ale i tak ciasto było HITEM BARDZO UDANE :razz: POWTÓRKA BĘDZIE NAPEWNO :razz:

ups teraz zajrzałam do przepisu orginalnego ia tam są dwie warstwy krakersów pomyliłam się :razz:

no to na drugi raz napewno się nie pomylę :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A może tak ugotować puszkę mleka słodzonego, ale kakaowego.... Też byłby ciekawy smak, czekoladowy. Po ugotowaniu mleka można do niego , oczywiście do smaku dodać jeszcze trochę kakao i utrzeć. Polecam, też pychotka! :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

niestety nie moglam wczesniej odpisac,wielkie dzieki za odpowiedzi na moje pytana,upieklam placek i pychota to malo powiedziane!!!!!!!zamiast sniezki z galaretka ubilam piane ze smietanofiksem,wszystkim bardzo smakowalo wcinali az sie uszy im uszy trzesly.oczywiscie chcieli przepis na super ciacho.polecam tez cielaczka bo tez pieklam.super przepisy-dzieki

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Palce lizać!! Drugim razem zamiast krakersów użyłam herbatników i chyba ta zamiana wyszla na dobre!! ewela

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Justyna.K bardzo sie cieszę że ciasto smakowało :razz: ciekawy pomysł z tą truskawkową snieżką i galaretką, choć ja nie spotkałam sie jeszcze z truskawkową snieżką. Gdzie mozna ją kupić, w zwykłym sklepie? pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A mi to ciacho wyszło super.Szkoda że nie zrobiłam fotek,może następnym razem :razz: Dzięki za przepis Karola.Ciasto pycha,zniknęło w mgnieniu oka.A co do zlewania masy.....jak rozcinam puszkę i widzę,że masa się wylewa i jest dość rzadka(co czasem się zdarza pomimo długiego gotowania) ,wtedy przekładam masę do miski i ucieram z odrobiną rozpuszczonej tężejącej żelatyny i jest ok,nic się nie zlewa. :razz:

jak sie ciesze że ciacho wyszlo super:D co do masy to najlepiej ugotowac ją dzień wcześniej, bo po schłodzeniu gęstnieje

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Palce lizać!! Drugim razem zamiast krakersów użyłam herbatników i chyba ta zamiana wyszla na dobre!!

ewela

a ja myślałam że z herbatnikami będzię za slodkie, ale w takim razie następnym razem dam herbatniki!!! albo jedno warstwę herbatników i jedno krakersów. Już mi slinka leci... pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Justyna.K bardzo sie cieszę że ciasto smakowało :razz: ciekawy pomysł z tą truskawkową snieżką i galaretką, choć ja nie spotkałam sie jeszcze z truskawkową snieżką. Gdzie mozna ją kupić, w zwykłym sklepie? pozdrawiam

KAROLA JAK DOBRZE PAMIĘTAM KUPIŁAM JĄ W PLUSIE.POOGLĄDAJ PO MARKETACH TAM NAPEWNO ZNAJDZIESZ.POZDRAWIAM :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dziś mamy gości więc postanowiłam zrobić znów to ciacho tym razem zgodnie z przepisem :wink: później wstawię zdjęcia narazie biszkopt upieczony i czeka a ja sprzątam narka :wink:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.