andy8 6 Napisano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 dziękuję za odpowiedź,gdzie szukać masy karmelowej-dzięki dla basi 96 Justynko to ty masz młodsze pociechy niż ja,kiedy znajdujesz czas na pieczenie bo mnie czasu ciągle brak :wink: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bernimek 1 Napisano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 (...) Rada: żeby biszkopt nie opadł należy tuz po wyjęciu z piekarnika z wysokości ok.20-25cm rzucić z blachą na ziemię.Mi tym sposobem zawsze wychodzi puszysty i duży, cudo :wink: Fiu, Fiu nigdy nie stosowałam terapii wstrząsowej dla biszkoptów ... :wink: :wink: To naprawdę działa ?? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karola91 1 Napisano 27 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 naprawde dziala :wink: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bernimek 1 Napisano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Karola obiecuję (!) przy następnym wypieku biszkopta wypróbuję ... Obym tylko nie musiała zmieniać płytek na podłodze ... :wink: :wink: :wink: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krysia50 0 Napisano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Dziewczyny to naprawdę działa!!!! ja tak zrobiłam ale z duszą na ramieniu i super wyszedł biszkopt powodzenia Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andy8 6 Napisano 16 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 tu jest chyba to samo http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=16852 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anulka2a 0 Napisano 16 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 ale cudko chyba zrobie wyglada rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monilek26 2 Napisano 29 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Wczoraj zrobiłam to ciasto, dzisiaj wypróbowałam. Ogólnie ciacho jest przepyszne, ale...masa ze śnieżki i galaretki po wymieszaniu wychodzi wodnista i trzeba albo odczekać aż trochę zgęstnieje i wyłożyć dopiero na ciasto albo wylać na ciasto taka jaka jest ale wtedy troche wsiąknie w środek. Po drugie jak już mi ta masa zgęstniała to na wierzchu posypałam ją starkowana czekoladą i dziś rano była z tego...woda. Po trzecie z podanych składników na masę budyniową wychodzi jej troche mało, więc następnym razem zrobię z półtorej porcji. Tak sie zastanawiałam czy np. nie można byłoby tej masy budyniowej zastąpić kremem z karpatki? Na wierzch zamiast tej nieszczęsnej śnieżki i galaretki dać również krem karpatkowy np. z dodatkiem jakiegoś aromatu albo zamiast kremu karpatkowego wymieszać galaretkę z serkiem homogenizowanym...Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andy8 6 Napisano 29 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 monilek myślę że śmiało może być krem karpatka a na wierzch to może mleko skondensowane niesłodzone z galaretką to ciasto robiła Justynka i pytalam ją jak ta pianka na wierzchu pisała ze dobrze sie kroiło ale moze sama niech sie wypowie ;) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monilek26 2 Napisano 29 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Pianka na wierzchu kroi sie dobrze tylko problem byl wtedy kiedy wymieszalam śnieżkę z tężejącą galaretką bo cała masa zrobiła sie wodnista i czekałam aż trochę zgęstnieje i dopiero wtedy wylałam ja na krakersy. Poeksperymentuje następnym razem. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andy8 6 Napisano 29 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Justynko a ty jaka sniezke wylewalas na wierzch,taka wodnista czy tez czekalas? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karola91 1 Napisano 29 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 monilek26, nie mam pojęcia czemu masa ze śnieżki wyszła Ci taka wodnista ;) dobrze schłodzona była galaretka? hmm jak widać na zdjęciach mi wyszła super, także nie wiem... ale cieszę sie ze ciasto ogólnie smakowało ;) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EWA1992 2 Napisano 29 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Ciasto wygląda rewelacyjnie i napewno jest smaczne. Jak tak dłużej pójdzie, to do tramwaju będę bokiem wchodzić(dobrze,że w Kielcach nie ma tramwaju ;) ). Mam już tyle ciast które czekają na swoja kolej iż zastanawiam się kiedy je zrobie... Pozdrawiam wiosennie Ewa. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iwona30 5 Napisano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Mam nadzieję że mi się uda to ciasto mam zamiar zrobić na święta ja upiekę to Wam napisze czy mi :grin: się udało i oczywiście czy smakowało.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi