andy8 Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 dziękuję za odpowiedź,gdzie szukać masy karmelowej-dzięki dla basi 96 Justynko to ty masz młodsze pociechy niż ja,kiedy znajdujesz czas na pieczenie bo mnie czasu ciągle brak :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 (...) Rada: żeby biszkopt nie opadł należy tuz po wyjęciu z piekarnika z wysokości ok.20-25cm rzucić z blachą na ziemię.Mi tym sposobem zawsze wychodzi puszysty i duży, cudo :wink: Fiu, Fiu nigdy nie stosowałam terapii wstrząsowej dla biszkoptów ... :wink: :wink: To naprawdę działa ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karola91 Opublikowano 27 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 naprawde dziala :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Karola obiecuję (!) przy następnym wypieku biszkopta wypróbuję ... Obym tylko nie musiała zmieniać płytek na podłodze ... :wink: :wink: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krysia50 Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Dziewczyny to naprawdę działa!!!! ja tak zrobiłam ale z duszą na ramieniu i super wyszedł biszkopt powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 tu jest chyba to samo https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=16852 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anulka2a Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 ale cudko chyba zrobie wyglada rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Wczoraj zrobiłam to ciasto, dzisiaj wypróbowałam. Ogólnie ciacho jest przepyszne, ale...masa ze śnieżki i galaretki po wymieszaniu wychodzi wodnista i trzeba albo odczekać aż trochę zgęstnieje i wyłożyć dopiero na ciasto albo wylać na ciasto taka jaka jest ale wtedy troche wsiąknie w środek. Po drugie jak już mi ta masa zgęstniała to na wierzchu posypałam ją starkowana czekoladą i dziś rano była z tego...woda. Po trzecie z podanych składników na masę budyniową wychodzi jej troche mało, więc następnym razem zrobię z półtorej porcji. Tak sie zastanawiałam czy np. nie można byłoby tej masy budyniowej zastąpić kremem z karpatki? Na wierzch zamiast tej nieszczęsnej śnieżki i galaretki dać również krem karpatkowy np. z dodatkiem jakiegoś aromatu albo zamiast kremu karpatkowego wymieszać galaretkę z serkiem homogenizowanym...Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 monilek myślę że śmiało może być krem karpatka a na wierzch to może mleko skondensowane niesłodzone z galaretką to ciasto robiła Justynka i pytalam ją jak ta pianka na wierzchu pisała ze dobrze sie kroiło ale moze sama niech sie wypowie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Pianka na wierzchu kroi sie dobrze tylko problem byl wtedy kiedy wymieszalam śnieżkę z tężejącą galaretką bo cała masa zrobiła sie wodnista i czekałam aż trochę zgęstnieje i dopiero wtedy wylałam ja na krakersy. Poeksperymentuje następnym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Justynko a ty jaka sniezke wylewalas na wierzch,taka wodnista czy tez czekalas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karola91 Opublikowano 29 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 monilek26, nie mam pojęcia czemu masa ze śnieżki wyszła Ci taka wodnista ;) dobrze schłodzona była galaretka? hmm jak widać na zdjęciach mi wyszła super, także nie wiem... ale cieszę sie ze ciasto ogólnie smakowało ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Ciasto wygląda rewelacyjnie i napewno jest smaczne. Jak tak dłużej pójdzie, to do tramwaju będę bokiem wchodzić(dobrze,że w Kielcach nie ma tramwaju ;) ). Mam już tyle ciast które czekają na swoja kolej iż zastanawiam się kiedy je zrobie... Pozdrawiam wiosennie Ewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Mam nadzieję że mi się uda to ciasto mam zamiar zrobić na święta ja upiekę to Wam napisze czy mi :grin: się udało i oczywiście czy smakowało.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.