Skocz do zawartości

Ciasto Krakersowe


Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto biszkoptowe: 1. 4 jajka 3. 1 szklanka cukru 4. 1/2 szlanki mąki pszennej 5. 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 6. 1 łyżeczka proszku do pieczenia 7. 3 łyżki oleju Najpierw ubijamy białka z cukrem, potem dodajemy po jednym żółtku, później wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia- mieszamy delikatnie łyżką, na koniec dodajemy olej i tez delikatnie mieszamy.Pieczemy ok. 30min w temp. 170-180 Masa budyniowa: 1. 1 1/2 szkl mleka 2. 2-3 żółtka 3. 3/4 szkl cukru 4. 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5. 1 łyżeczke budyniu śmietankowego/waniliowego 6. cukier waniliowy 7. 1 margaryna Kasia lub 1/2 kostki margaryny i 1/2 kostki masła Krem ze śniezki 1. 1 śnieżka 2. 1 galaretka cytrynowa 3. 1 szkl mleka . Ponadto: 1. 1 duża i 1 mała paczka krakersów słonych 2. 1 gorzka czekolada 3. 1 puszka mleka skondensowanego, słodzonego(ugotować ok 4 godz.) Masa budyniowa: Zagotować 1 szkl mleka z cukrem i cukrem waniliowym. Zmiksować żółtka, dodać 1/2 szkl mleka oraz mąkę i łyżeczkę budyniu. Masę jajeczną wlać na gotujace się mleko i ugotowac budyń. Uważać, aby się nie przypalił. Ostudzić i połączyć z margaryną (lub z połową kostki margaryny i połową kostki masła) Krem ze śnieżki: Śnieżkę ubić ze szklanką mleka, galaretkę rozpuścić w 1 szkl wody i dodać ostudzoną do śnieżki. Układanie 1.biszkopt 2.masa budyniowa 3.krakersy 4.mleko skondensowane(połowa,jak ktoś woli słodkie ciasta to może dać więcej) 5.krakersy 6.krem ze śnieżki 7.starta gorzka czekolada Biszkopt wyszedł mi duży, więc go "skróciłam" trochę. Przepis znalazłam na innym forum, zrobiłam i nie pożałowałam ;) na zachętę zdjęcia: Rada: żeby biszkopt nie opadł należy tuz po wyjęciu z piekarnika z wysokości ok.20-25cm rzucić z blachą na ziemię.Mi tym sposobem zawsze wychodzi puszysty i duży, cudo :razz:

post-4461-1170500922_thumb.jpg

post-4461-1170500999_thumb.jpg

post-4461-1170501017_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • Odpowiedzi 83
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Dodane obrazy

Racja, że zdjęcia działają na wyobraźnię. Ale ciacho! !!!! Dzięki za przepis. Już nia nadążam z wypróbowywaniem , tyle tu smakołyków. Pozdrawiam Cię , Karola. Renata :razz:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

WOW KAROLA91 obśliniłam monitor już drukuję :razz:

mało ważne skąd ten przepis ale może komuś się przyda pokazane krok po kroku jak się robi to ciasto

http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis18756.html

pozdrawiam :razz: ( mam nadzieję że się nie pogniewasz karola91) ;)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Już teraz piekę dwa razy w tygodniu :razz: w pracy powiedzieli że powinnam otworzyć cukiernię :razz: ale to dobrze że jest z czego wybierać gorsza sprawa jak zjadło by się coś a nie wiadomo co ;) Wygląda super więs i smakować musi też więc nie ma innego wyjścia jak tylko zawijać rękawy i do dzieła :razz: Pozdrawiam i dziękuję za przepis

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

WOW KAROLA91 obśliniłam monitor już drukuję :razz:

mało ważne skąd ten przepis ale może komuś się przyda pokazane krok po kroku jak się robi to ciasto

http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis18756.html

pozdrawiam :razz: ( mam nadzieję że się nie pogniewasz karola91) ;)

pewnie że się nie gniewam :razz: nie ma przecież za co :razz:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

NOOOOOOOOOOO NOOOOO wygląda apetycznie ;) chyba sie skusze ,mój synek ma niedlugo 17 urodzinki..może okaże sie fajną mamuśką-co wy na to? hihiih :razz:

Tak poza tematem to muszę powiedzieć że szoknęło mnie trochę ,że masz synka w wieku 17tu lat .Patrząc na to zdjęcie obok myslałam że jesteś jakąś 20to paro letnią kobitką.Pogratulować formy!!!

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

NAPEWNO WARTO ja już mam dylemat bo co dzień przybywa inny bardziej zachęcający przepis i ja non stop zmieniam co by tu upiec na urodzinki.Ale to ciacho bedzie gościć na mym stole napewno wszystkich mile zaskocze.

Pozdrawiam :razz:

W jakiej blasze robiłaś to ciacho???

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Myślę, że można zastąpić krakersy herbatnikami, np. do ciasta 3 BIT używam właśnie herbatników. Jednak nie musisz obawiać się słonych krakersów, ciasto z jego dodatkiem jest bardzo smaczne i ta warstwa jest delikatniejsza od herbatnikowej. Życzę powodzenia, Apsik i smacznego! Napisz, jak Ci smakowało. Pa Renata :razz:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Racja, że zdjęcia działają na wyobraźnię. Ale ciacho! !!!! Dzięki za przepis. Już nia nadążam z wypróbowywaniem , tyle tu smakołyków.

Pozdrawiam Cię , Karola. Renata ;)

Chciałabym jeszcze dodać Karola, że ślicznie wyszły Ci zdjęcia, no i oczywiście samo ciasto! Papatki :razz:
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.