Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
karola91

Ciasto Krakersowe

Rekomendowane odpowiedzi

dziękuję za odpowiedź,gdzie szukać masy karmelowej-dzięki dla basi 96 Justynko to ty masz młodsze pociechy niż ja,kiedy znajdujesz czas na pieczenie bo mnie czasu ciągle brak :wink:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

(...) Rada: żeby biszkopt nie opadł należy tuz po wyjęciu z piekarnika z wysokości ok.20-25cm rzucić z blachą na ziemię.Mi tym sposobem zawsze wychodzi puszysty i duży, cudo :wink:

Fiu, Fiu nigdy nie stosowałam terapii wstrząsowej dla biszkoptów ... :wink: :wink: To naprawdę działa ??

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Karola obiecuję (!) przy następnym wypieku biszkopta wypróbuję ...

Obym tylko nie musiała zmieniać płytek na podłodze ... :wink: :wink: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj zrobiłam to ciasto, dzisiaj wypróbowałam. Ogólnie ciacho jest przepyszne, ale...masa ze śnieżki i galaretki po wymieszaniu wychodzi wodnista i trzeba albo odczekać aż trochę zgęstnieje i wyłożyć dopiero na ciasto albo wylać na ciasto taka jaka jest ale wtedy troche wsiąknie w środek. Po drugie jak już mi ta masa zgęstniała to na wierzchu posypałam ją starkowana czekoladą i dziś rano była z tego...woda. Po trzecie z podanych składników na masę budyniową wychodzi jej troche mało, więc następnym razem zrobię z półtorej porcji. Tak sie zastanawiałam czy np. nie można byłoby tej masy budyniowej zastąpić kremem z karpatki? Na wierzch zamiast tej nieszczęsnej śnieżki i galaretki dać również krem karpatkowy np. z dodatkiem jakiegoś aromatu albo zamiast kremu karpatkowego wymieszać galaretkę z serkiem homogenizowanym...Co o tym sądzicie?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

monilek myślę że śmiało może być krem karpatka a na wierzch to może mleko skondensowane niesłodzone z galaretką to ciasto robiła Justynka i pytalam ją jak ta pianka na wierzchu pisała ze dobrze sie kroiło ale moze sama niech sie wypowie ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pianka na wierzchu kroi sie dobrze tylko problem byl wtedy kiedy wymieszalam śnieżkę z tężejącą galaretką bo cała masa zrobiła sie wodnista i czekałam aż trochę zgęstnieje i dopiero wtedy wylałam ja na krakersy. Poeksperymentuje następnym razem.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Justynko a ty jaka sniezke wylewalas na wierzch,taka wodnista czy tez czekalas?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

monilek26, nie mam pojęcia czemu masa ze śnieżki wyszła Ci taka wodnista ;) dobrze schłodzona była galaretka? hmm jak widać na zdjęciach mi wyszła super, także nie wiem... ale cieszę sie ze ciasto ogólnie smakowało ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ciasto wygląda rewelacyjnie i napewno jest smaczne. Jak tak dłużej pójdzie, to do tramwaju będę bokiem wchodzić(dobrze,że w Kielcach nie ma tramwaju ;) ). Mam już tyle ciast które czekają na swoja kolej iż zastanawiam się kiedy je zrobie... Pozdrawiam wiosennie Ewa.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mam nadzieję że mi się uda to ciasto mam zamiar zrobić na święta ja upiekę to Wam napisze czy mi :grin: się udało i oczywiście czy smakowało.Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.