Justyna.K Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 mniammmm... a jaką masą przekładałaś te rurki? poszłam na łatwizne śmietana w spreju :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Karola91 ja też często robię moim dzieciom rurki,przekładam je najczęściej kremem z kwaśną śmietaną lub z galaretką,przepis jest podany z ciastem o nazwie dziwak. Krem jest super bo można zmieniać jego kolor w zależności od koloru galaretki,ale decyzja należy do ciebie. Justynko powiem Ci że zraziłam się do śmietany w spreju bo jak kiedyś udekorowałam tort i wstawiłam na pół godziny do lodówki to po wyjęciu już go nie było,ale jeżeli zaraz się zje to chyba może być,pozdrawiam Ela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karola91 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 ja ostatnio robilam z kremem budyniowym, z ciasta podobnego do Twojego, do tego jeszcze przed pieczeniem wierzch rurki smarowalam jajkiem i maczalam w cukrze- pyyyycha! Pytalam sie o masę bo moja siostra zawsze jak przyjeżdża to przywozi takie pyyyyyszne rurki z ciasta francuskiego z boskim kremem, i juz wszedzie szukalam przepisu na taki krem, ale to chyba jest sekret tej cukierni, co robi te rurki :wink: bo przepis na ciasto znalazlam, a na mase nie...ale i tak rurki sa boskie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filonka Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 robiłam ciasteczka z tego ciasta już jakiś czas temu a teraz focie zamieszczam i gorąco polecam!!!!! Zrobilam kilka wersji: z cukrem, z cukrem waniliowym, sezamem, wiorkami kokos. i na ostro posypane papryka:) Są pyszniutkie i bardzo kruchiutkie:) mniamciu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filonka Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 i jeszcze jedno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 31 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Filonka wyglądają smakowicie i jakie wersje tu widzę dzięki za przypomnienie przepisiku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuziorek Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Ja zrobiłam dzis warkoczyki ale z gotowego ciasta francuskiego. dyni smakuje.... :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Justynko postanowiłam upiec twoje rurki wyszły super nadziewałam kremem budyniowym o smaku waniliowym a oto zdjęcie. Dziękuję za przepis już jest w moim zeszycie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teresap Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 NO TE SMAKOŁYKI PIEKŁAM - BABECZKI NADZIAŁAM BUDYNIEM I BRZOSKWINIĄ POKROJONO W KOSTKIE Takie inne babeczki ale dobre POZDRAWIAM I CZEKAM NA NASTĘPNE PRZEPISY :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Wlasnie zakupilam owe foremki do rurek jak bylam na swieta w polsce i mam ochote je zrobic tylko moze ktos mi powiedziec ile z tego przepisu wychodzi takich rurek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.