Basia K Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Dorotko,oczywiście,że miłe zaskoczenie :) A placek z rabarbarem to nic nowego,nasze "stare" :grin: Wśród moich znajomych i krewnych to istny HIT! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 :grin: Dziękuję Basiu za przypomnienie tego przepisu, kiedyś go właśnie szukałam, brzmi bardzo smacznie - upiekę go w przyszłym tygodniu - taki mam plan :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Upiekłam Basiu tak za mną chodzi to ciasto z rabarbarem, ale niestety nigdzie nie mogę kupić rabarbaru (pytałam w sklepach, na targowiskach) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 U mnie w Polo jest i w Carrefourze widziałam i na straganach też.A ciasto bardzo apetyczne wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 To będę szukać dalej, dziękuję Basiu :grin: Upiekłam ciasto z czarnymi i czerwonymi porzeczkami :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Ja szykuje się do upieczenia kremówki z drożdżowym ciastem > jeśli będzie dobre zamieszczę przepis >> zapowiada się bombowo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Kasiu ciasto brzmi ciekawie, więc chyba poprosimy o przepis :) Basiu bardzo Ci dziękuję za wskazówki, rabarbar kupiony - więc dzisiaj zabieram się za pieczenie :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Dorotko ciasto mi nie wyszło :D Po pierwsze > za duża blacha :) Po drugie > pomimo pieczenia tylko 30 min ( powinno około 1h ) ciasto się przypiekło :grin: Następnym razem zrobię na mniejszej blaszce i zobaczę jak mi wyjdzie . Przepis podam tu jak komuś się uda to proszę zamieścić w wątku :razz: Kremówka Ciasto: 3 szkl mąki 1 kostka margaryny 2 dkg drożdży 2 łyżki śmietany 3 łyżki cukru Drożdże rozkruszyć z mąką, dodać margarynę, śmietanę, cukier. Zagnieść ciasto, połową wyłożyć blaszkę. Krem: 1/2 l. mleka 2 cukry waniliowe 1/2 kostki masła 3 łyżki cukru To wszystko razem zagotować. Wcześniej odlać sobie 1/2 szkl mleka w którym roztrzepać 4 żółtka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 2 łyżki mąki pszennej. Wlać na gotujące się mleko. Ugotować budyń. Ciepły budyń wylać na blaszkę, na ciasto, drugą część cista rozwałkować i przykryć budyń. Piec ok. godz. na złoty kolor. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Przepis pochodzi z forum ogrodniczego ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Dziękuję Ci Kasiu za przepis, wydaje się być prosty i smaczny, ciekawe czemu tak się stało :D ...czasami tak bywa jak nam zależy na udanym wypieku, to akurat się przypali itd. :) Ja upiekłam ciasto z rabarbarem - pycha :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Zrobiłam kakaowego bananowca z galaretką Pycha :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Szarlotkę z papierówek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Roladę z serem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 z jagodami :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Ciasteczka francuskie z jagodami - pycha :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi