Katarzyna Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Witam! Od jakiegoś czasu kiedy nie przewiduję robienia barszczu białego na kiełbasie piekę ją . 1 kg kiełbasy białej ( surowej ) lub taka ilość jaka jest potrzebna cebula około 0.5 kg pokrojona na pół plasterki 2-3 łyżki smalcu Kiełbasę dzielę na serdelki układam na posmarowanej brytfannie przekładając cebulą. Piekę około 45 min w piekarniku w 200* Podaję z surówką lub z chrzanem do pieczywa lub ziemniaków. Wielkanoc tuż warto spróbować :grin: Polecam SMACZNEGO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Bardzo lubię białą kiełbasę ale tak to jeszcze nie robiłam,czas skosztować czegoś nowego-dzięki za przepisik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac51 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Ja też robię podobnie tylko piekę w całości dodając sporo majeranku. Lubię na zimno z chrzanem i chlebem :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 To prawda nawet na zimno jest pycha. Pozdrawiam :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Ja uwielbiam biała kiełbaske mniam... Ale aby ja kupić musze najpierw zamówić bo w sklepie nie ma przynajmniej surowej a parzona jest jakaś taka w niesmaczna. Wypróbuje Twój, Kasiu przepis tym bardziej,że niedługo swięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Witaj Ewo! na pewno Ci będzie smakowała gotowana zawsze traci w wodzie trochę smaku tu wszystko zostaje w kiełbasie i cebulka jest super. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Ja zawsze wpierw zaparzam i potem dopiero opiekam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela52 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Kasiu! Pieczona biala kielbasa z cebulka jest super. Pieklam ja wczoraj i jedlismy na cieplo z pieczywem, a dzisiaj dojedlismy na zimno. Pozdrawiam serdecznie :razz: :wink: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Witam! Od jakiegoś czasu kiedy nie przewiduję robienia barszczu białego na kiełbasie piekę ją . 1 kg kiełbasy białej ( surowej ) lub taka ilość jaka jest potrzebna cebula około 0.5 kg pokrojona na pół plasterki 2-3 łyżki smalcu Kiełbasę dzielę na serdelki układam na posmarowanej brytfannie przekładając cebulą. Piekę około 45 min w piekarniku w 200* Podaję z surówką lub z chrzanem do pieczywa lub ziemniaków. Wielkanoc tuż warto spróbować :) Polecam SMACZNEGO! a ja dodaje do tej kiełbaski duzo czosnku, po upieczeniu czosnek jest w tym wszytkim najsmaczniejszy miema swego ostrego smaku a i kiełbasa naprawde smakujedużo lepiej ,wiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ottawa Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 kiełbaskę białą, njapierw gotuję,a w czasie gotowania, lekko nakłuwam widelcem, by wypłenęła z niej woda, poźniej, gdy troszkę wystygnie, obsmażam ją na patelni, lekko nacinjąc nożem -kilka nacieć na kielbasce- i kiełbaska się fajnie przyrumienia... do tego mozna dac smażoną cebulkę, albo własnie razem z tą cebulką, zapiekać biała kiełbaskę w piekarniku... pycha !!! Jola :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Witaj Kasiu! Oczywiscie ze bez bialej kielbaki dla mnie nie ma Wielkanocy!Kupilam biala kielbase ale jest juz parzona czy taka tez sie nadaje do twojego przepisu :grin: .Jesli tak to zrobie!!Pozdrawiam :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Ja robię tak jak Katarzyna,ale jeszcze dodaję pokrojoną paprykę kolorową,czosnek i trochę startego na tarce sera żółtego i wtedy zapiekam :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Jolu przepraszam że tak późnio ale dopiero wyrwałam się z kuchni. Piekłam już obgotowaną kiełbaskę w piekarniku ale dodawałam pokrojone pieczarki, cebulkę i troszkę smalczyku ze skwarkami. Pychotka. Pozdrawiam :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.