ina12 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Kilka wydmuszek kolorowe galaretki taśma klejąca Do dekoracji bita śmietana i kolorowa posypka Wydmuszki dokładnie wypłukać wodą. Każdą galaretkę rozpuścić w szklance przegotowanej wody. Wydmuszki od dołu zalepić taśmą, wlać schłodzoną galaretkę, zlepić od góry taśmą, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Po wyjęciu z lodówki delikatnie zdjać skorupkę z jajka, dekorować bitą śmietaną i kolorową posypką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Zrobię te kolorowe jajka na święta...już zaczynam zbierać wydmuszki(jak będą umyte i wysuszone to chyba doleżą do tego czasu)Halinko ile trzeba wydmuszek na jedną galaretkę? Pozdrawiam :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isia555 Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Hmmm pycha pomysł na święta droga Ino chętnie sprubuję!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Halinko zastanawiam się jak w tak małej główce pomieści się tyle super pomysłów,to oczywiście żart ale to świetny pomysł na dekorację stołu wielkanocnego. Pozdrawiam Cię ELa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 16 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Dorunia zależy od wielkości wydmuszek, na jedną galaretkę użyłam 4 średniej wielkości wydmuszki, może trochę galaretki zostać, może zbraknać, a może wystarczyć, mnie ciut zbrakło do nalania czwartej wydmuszki. Dorunia nie wiem czy zauważyłaś, w zeszłym roku na forum podałam przepis na bajkowe jajka, w kazdej wydmuszce szprycą napełnia się różne kolory galaretek ale to jest bardziej pracochłonne z czekaniem stęzenia galaretek, ale za to mamy różne barwy. Elunia cieszę się że zażratowałaś sobie z moją główką. Pozdrawiam Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Dziękuje za odpowiedź Ino,chyba się pospieszyłam z tym zbieraniem wydmuszek :grin: ,ale zrobię z kilku kolorów,może nawet pomieszam galaretki,żeby mieć jakieś inne kolory.Zrobię jajecznicę na kolację dla całej rodzinki i już będzie kilka wydmuszek.Czytałam o tych bajkowych jajkach,ale nie robiłam ich. Pozdrawiam :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Ino przy ściąganiu tych skorupek trzeba je zamoczyć w ciepłej wodzie tak jak w bajkowych jajach czy sciągać tak na zimno prosto z lodówki??? Ale fajny przepisik :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 16 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Justynko tych nie trzeba zanurzać jeżeli będa wypłukane i odrazu wypełniane galaretką. Pamiętać trzeba tylko o delikatnym zdejmowaniu skorupek. Jezeli byś miała problem śmiało zanurz na kilka sekund. Radzę jeżeli wydmuszki będą wcześniej przygotowane to przed napełnieniem galaretki ponownie je wypłukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Tak sobie pomyślałam,że jakby takie galaretkowe jajeczka ułożyć w pucharkach,ozdobić bitą śmietaną i np.malutkimi jajeczkami z czekolady to byłby taki wielkanocny deserek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 basga świetny pomysł z tym deserkiem :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiolka Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Bardzo dobry pomysł na te jajka Droga Inko jesteś skarbnicą przepisów pozdrawiam Wiolka :razz: :wink: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amelia1 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Super pomysł takie kolorowe jajeczka, napewno bedą nieźle wyglądały na stole wielkanocnym i skuszą nie jednego. Ja też już zbieram wydmuszki :razz: Pozdrawiam Amelia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bernadettt Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 genialne!Halinko Ty to masz pomysły.Na pewno zrobię te jajka.Dziękuję :razz: :razz: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 ja wprawdzie wyjeżdżam na święta ale już dzwoniłam do siostry żeby zbierała wydmuszki :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi