Wiolka Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 A może makaroniada . Do sosu pomidorowego przyprawionego wedłóg własnego gustu dodaj mięso mielone przesmażone z cebulką. Proste danie , ale jest naprawdę dobre i sycące. Pozdrawiam. :razz: :razz: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwonka221 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Witam!Zrobiłam wczoraj na obiado+kolacyjkę leczo z mięsa mielonego wg.przepisu Kasiulka.Powiem,że REWELACJA!!!Bardzo nam smakowało.Dzięki Kasiulku za przepis!Gorąco pozdrawiam Wszystkich Użytkowników!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Cieszę się Iwonka, że smakowało :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 :D Witaj ainoh 7 a ja ci polecam PYSZNE PULPETY - 500g mięsa mielonego - 500g brukselki - 1 cebula -1 jajo -gałka muszkatałowa -sól -pieprz -namoczona bułka wykonanie: ugotować brukselkę w osolanej wodzie ale tak aby była twardawa mięso i wszystkie składniki wymieszać i moczyć ręce we wodzie i formować małe pulpety smażyć na oleju aż się zrumienią następnie: -25dkg pomidorów lub 3 szt średnie -0,5 szkl śmietany -2 jaja -ok 400g sera żółtego tartego -gałka muszkatałowa wykonanie naczynie żaroodporne lub rondel wysmarować posypać bułką tartą wyłożyć brukselkę na to klopsy polać drobno pokrojonymi pomidorami , - tarty ser przełożyć do miski włać śmietane wymieszaną z jajkami ,dodać do smaku sól,pieprz,gałkę wymieszać i polać tym klopsy posypać po wierzchu papryką ostrą ale może być słodka piec ok 30 min w tem. 150 -180 c. Danie jest syte i bardzo smaczne , :D :D Pozdrawiam i smacznego. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apollyon Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2007 Z mięsa mielonego to po mojemu można wszystko zrobić a i tak zawsze wyjdzie... czy się rozwali, czy się trzymac będzie i tak będzie super... Ale moja propozycja to dawno temu znalezione kotelty bałkańskie.... Do mięsa mielonego należy dodać jajko, cebulę SZCZYPIOREK i trochę ziół (ja proponuje BAZYLIĘ) Nastepnie, uformowawszy niewielkie kulki, powkładać doń SER FETA... Układamy to na wysmarowanej tłuszczem blasze, wrzucamy do pieca na jakieś 10 minut na 220 C i gotowe... podawać z KusKusem, albo inna kaszą... Sałatka grecka wydaje się być wówczas lekką przesadą, ale coś z oliwkami i pomidorami dopełni obraz obiadu... Hardcorowcy mogą też smażyć, ale wówczas łatwiej o zrobienie z tego jakiejś dziwacznej mieszanki mięsa i rozpuszczonego sera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Apollyon bardzo fajny przepis na kotleciki...ja o takim nie słyszałam,a z racji tego,że bardzo lubimy fetę na pewno zrobię przy okazji :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olusia Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Szybkie i sprawdzone danie: czosnek + papryka smażone na oleju, nastepnie dodajemy mieso mielone oraz warzywa marynowane posiekane w kostke (ja dodaje kabaczek, cukinie lub ogorki - ale zamarynowane tylko ich biale czesci, bez skorki), na koncu pokrojone w kostke ogorki konserwowe by danie mialo odrobine kwasowatosci i lekko twardej konsystencji. W miedzyczasie w miare potzreby dolewamy zalewe z warzyw konserwowych w celu przegotowania na sos. Na koncu odrobina musztardy i dużo koncentratu pomidorowego wraz z kostką bulionową. Calość dusimy i mamy pyszne danie. Caly sekret tkwi w odpowiednio dobranych warzywach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrycja Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Ja dodaję często do mięsa surówkę lub ketchup i wodę mineralną. Do tego frytki. ;-) Smacznego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Ja zazwyczaj z mięsa mielonego robię kotleciki, z różnymi dodatkami (prażonym słonecznikiem, pestkami dyni, mielonym lnem, pieczarkami, marchewką) ale najczęściej te tradycyjne i smakują mi one bardzo z mizerią i z ziemniaczkami, to taki jeden z ulubionych wakacyjnych zestawów obiadowych - oczywiście najlepiej smakuje jedzony na świeżym powietrzu :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spoon Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Lazanie lub hamburgery :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Mi ostatnio zasmakował z mielonego mięsa klops - pycha mówię Wam :) Będę robić go na Wielkanoc - mniam :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Ja robiłam wczoraj roladę z mięsa mielonego z nadzieniem jajecznym,a dzisiaj robię zapiekankę gołąbkową :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.