ainoh7 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 mam troche miesa mielonego ok pół z pół kila ( czyli chyba 25 dag nie? :grin: ) i czy cos ciekawego mozna jeszcze wymyslec oprócz kotlecików? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdalena Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Możesz zrobić ,roladę w środek pieczarki poduszone , kawłek sera żółtego i zwinąć i zapiec w piekarniku .Do tego sosik i ryż ,surówka i obiad gotowy.Można klopsiki też w sosie np:pomidorowym lub innym ,a może lazanie coś może wybierzesz pa Magdalena!!! :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainoh7 Opublikowano 15 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Możesz zrobić ,roladę w środek pieczarki poduszone , kawłek sera żółtego i zwinąć i zapiec w piekarniku brzmi ciekawie ale jak rolade z tego miesa zrobic? :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bietka Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Proponuję Ukryty szaszłyk/robię dziś/-mięso przygotować jak na mielone z dodatkiem startego sera.Na dłoni rozpłaszczyć je.Na patyczki od szaszłylów dać poł marynowanej pieczarki,kawałeczego wędzopnego boczku,paprykę marynowaną i to oblepić mięsem.Smażyć jak mielone i przetrzymać w cieple by doszły.Dobre ładnie wygląda.Do tego np sos jogurtowo-czosnkowy i np ziemniaczki opiekane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Ja najczęściej z mięsa mielonego robię klopsiki (o których wspomniała Magdalenka) , i do tego sos pomidorowy lub pieczarkowy lub też gołąbki inaczej :wink: Na forum znalazłam kilka przepisów z mięsem mielonym: :arrow: Kotlety mielone - ale zapiekane :arrow: Zupa jarzynowa z mielonym :grin: Torcik z mięsa mielonego :razz: Kapusta po meksykańsku :razz: Pycha zupa z mięsa mielonego :arrow: Zapiekanka z mięsem mielonym :grin: Kotleciki mielone inaczej :razz: Sałatka z kotlecikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agajka Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 ja polecam torcik pychota :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Z mięsa mielonego można zrobić jeszcze klops,przyprawić mięso jak na kotlety mielone,przełożyć do foremki i w środek poukładać jajka ugotowane na twardo i przykryć mięsem.Można podać na ciepło bądź na zimno z jakąś sałatką lub surówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bernadettt Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Możesz zrobić spaghetti po bolońsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdalena Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Ja robie roladę tak: rozkładam folie aluminiową ,posmarowaną olejem.Wcześniej przyprawiam mięso ,daje jajko.Na foli rozkladam mięso na brzegu daje nadzienie i za pomocą folii zwjam czyli roluje i gotowe do piekarnika .Jak się upiecze to na plastry polać sosikiem i gotowe .POzdrawiam Magdalena!!! :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Rolady też są super z mięsa mielonego,a co do nadzienia to jest tylko Twoja inwencja co akurat masz w lodówce.Ostatnio robiłam z serem żółtym i ogórkiem konserwowym i było smaczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Rolady super roluje się na podkładkach stołowych,takich z patyczków,widziałam to kiedyś w TV i sama tak zwijałam,równo i szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 zrób pieczeń rzymską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doris Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Ja mięso mielone daję do spaghetti. Najpierw rozdrabniam i podsmażam i później dodaję do gotowego sosu, podgrzewam i gotowe. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Z mięsa mielonego możesz zrobić przepyszne a' la leczo... Składniki - mięso mielone - pieczarki - cebulka - papryka czerwona (lub inna według uznania) - kukurydza z puszki (polecam bondulelle) - czosnek do smaku, sól, pieprz, i inne przyprawy - koncentrat pomidorowy Podsmażasz mięsko, rozdrabniając je przy tym widelcem, doprawiasz solą i pieprzem. Gdy mięsko będzie podsmażone przesypujesz je do garnuszka. A na patelnie wrzucasz pieczarki pokrojone w plastry (od razu posyp je solą, wtedy szybciej wypuszczą wodę), podsmażasz i znowu przerzucasz do garnuszka z mięsem. Pora na cebulkę- porojoną w paski rzucamy na tą samą patelnię na której wcześniej smażyłas. Gdy cebulka będzie miękka dodajemy do niej czosnek, kukurydzę i paptykę pokrojoną w kosteczkę. Chwilkę podsmażamy i wrzucamy do garnka z mięsem i pieczarkami. Mieszamy wszystkie składniki- dolewamy odrobinę wody (w zależności od tego jak bardzo gęste ma być leczo). Gotujemy na małym ogniu około 10 minut. Doprawiamy koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem. Leczo można podawać z makaronem do spagetti lub z ziemniaczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi