Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
ainoh7

Co Ciekawego Można Zrobić Z Miesa Mielonego?

Rekomendowane odpowiedzi

ainoh7    1

mam troche miesa mielonego ok pół z pół kila ( czyli chyba 25 dag nie? :grin: ) i czy cos ciekawego mozna jeszcze wymyslec oprócz kotlecików?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Magdalena    0

Możesz zrobić ,roladę w środek pieczarki poduszone , kawłek sera żółtego i zwinąć i zapiec w piekarniku .Do tego sosik i ryż ,surówka i obiad gotowy.Można klopsiki też w sosie np:pomidorowym lub innym ,a może lazanie coś może wybierzesz pa Magdalena!!! :grin:

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
ainoh7    1

Możesz zrobić ,roladę w środek pieczarki poduszone , kawłek sera żółtego i zwinąć i zapiec w piekarniku

brzmi ciekawie ale jak rolade z tego miesa zrobic? :grin:

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
bietka    0

Proponuję Ukryty szaszłyk/robię dziś/-mięso przygotować jak na mielone z dodatkiem startego sera.Na dłoni rozpłaszczyć je.Na patyczki od szaszłylów dać poł marynowanej pieczarki,kawałeczego wędzopnego boczku,paprykę marynowaną i to oblepić mięsem.Smażyć jak mielone i przetrzymać w cieple by doszły.Dobre ładnie wygląda.Do tego np sos jogurtowo-czosnkowy i np ziemniaczki opiekane.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Dorota    82

Ja najczęściej z mięsa mielonego robię klopsiki (o których wspomniała Magdalenka) , i do tego sos pomidorowy lub pieczarkowy lub też gołąbki inaczej :wink:

Na forum znalazłam kilka przepisów z mięsem mielonym:

:arrow: Kotlety mielone - ale zapiekane

:arrow: Zupa jarzynowa z mielonym

:grin: Torcik z mięsa mielonego

:razz: Kapusta po meksykańsku

:razz: Pycha zupa z mięsa mielonego

:arrow: Zapiekanka z mięsem mielonym

:grin: Kotleciki mielone inaczej

:razz: Sałatka z kotlecikami

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Dorunia    27

Z mięsa mielonego można zrobić jeszcze klops,przyprawić mięso jak na kotlety mielone,przełożyć do foremki i w środek poukładać jajka ugotowane na twardo i przykryć mięsem.Można podać na ciepło bądź na zimno z jakąś sałatką lub surówką.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Magdalena    0

Ja robie roladę tak: rozkładam folie aluminiową ,posmarowaną olejem.Wcześniej przyprawiam mięso ,daje jajko.Na foli rozkladam mięso na brzegu daje nadzienie i za pomocą folii zwjam czyli roluje i gotowe do piekarnika .Jak się upiecze to na plastry polać sosikiem i gotowe .POzdrawiam Magdalena!!! :grin:

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Dorunia    27

Rolady też są super z mięsa mielonego,a co do nadzienia to jest tylko Twoja inwencja co akurat masz w lodówce.Ostatnio robiłam z serem żółtym i ogórkiem konserwowym i było smaczne.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
basga    23

Rolady super roluje się na podkładkach stołowych,takich z patyczków,widziałam to kiedyś w TV i sama tak zwijałam,równo i szybko.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Doris    0

Ja mięso mielone daję do spaghetti. Najpierw rozdrabniam i podsmażam i później dodaję do gotowego sosu, podgrzewam i gotowe. :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Kasiulek    1

Z mięsa mielonego możesz zrobić przepyszne a' la leczo... Składniki - mięso mielone - pieczarki - cebulka - papryka czerwona (lub inna według uznania) - kukurydza z puszki (polecam bondulelle) - czosnek do smaku, sól, pieprz, i inne przyprawy - koncentrat pomidorowy Podsmażasz mięsko, rozdrabniając je przy tym widelcem, doprawiasz solą i pieprzem. Gdy mięsko będzie podsmażone przesypujesz je do garnuszka. A na patelnie wrzucasz pieczarki pokrojone w plastry (od razu posyp je solą, wtedy szybciej wypuszczą wodę), podsmażasz i znowu przerzucasz do garnuszka z mięsem. Pora na cebulkę- porojoną w paski rzucamy na tą samą patelnię na której wcześniej smażyłas. Gdy cebulka będzie miękka dodajemy do niej czosnek, kukurydzę i paptykę pokrojoną w kosteczkę. Chwilkę podsmażamy i wrzucamy do garnka z mięsem i pieczarkami. Mieszamy wszystkie składniki- dolewamy odrobinę wody (w zależności od tego jak bardzo gęste ma być leczo). Gotujemy na małym ogniu około 10 minut. Doprawiamy koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem. Leczo można podawać z makaronem do spagetti lub z ziemniaczkami

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

×