Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Jestem Poznanianką i tutaj je się placki wylącznie z cukrem. Innych nie znam. Poznałam przy okazji poznania ludzi z innych regionów. Np. dziewczyna mojego syna która pochodzi z Czarnego DUnajca, je placki polane gęstą śmietaną /kwaśną/. Bez cukru. Jeżeli chodzi o placki to ucieram w malakserze ziemniaki, dodaję cebulę startą, sól, jajko i mąki tak na "wyczucie" tyci. Smażę od razu i mowy nie ma o czernieniu ziemniakow. NIe dodaję żadnych spulchniaczy. Placek i tak wychodzi w środku pulchniutki, a z wierzchu chrupiący.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja też jem z kwaśną śmietaną lub z jakimś pikantnym sosem a w Zakopcu sprzedają z kefirem lub sosem czosnkowym-pycha.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja uwielbiam placki ziemniaczane z prawie kazdym dodatkiem (jak i bez ). Z "prawie",bo nie toleruje smietany. Mój syn je ze smietana i sola,córka-z cukrem i do tego marchewka (wyniosla to z przedszkola),ja natomiast uwielbiam z gulaszem,czy samym sosem np.grzybowym. Mój maz je wszystko,co zrobie :evil:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

:wink:  Ja wole bez żadnych dodatków takie są najlepsze ,chyba ze robie z groszkiem i kiełbasa to sosik musi być,tylko dzieci jako łasuchy ze śmietaną i cukrem :roll:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 1 miesiąc później...

naszło nas wczoraj na placki, a że jest taki wątek to napiszę Wam jakie placki my bardzo lubimy:

SKŁADNIKI: 75 dag ziemniaków, 1/4 szklanki drobno posiekanej cebuli, 1 roztarty ząbek czosnku, 1 łyżeczka soli, pół łyżeczki pieprzu, 2 łyżki posiekanego koperku, 3 łyżki oliwy do smażenia

SPOSÓB WYKONANIA: Ziemniaki zetrzeć na tarce i wymieszać z pozostałymi składnikami. Smażyć na oliwie.

Do tych placków świetnie smakuje coś ala tzatziki tyle, że oprócz startego ogórka, roztartego ząbka czosnku, soli i pieprzu dodajemy nie jogurt, a serek typu wiejski – taki z grudkami.

post-5244-1189148814_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.