Skocz do zawartości

Mięso Bez Pieczenia


Rekomendowane odpowiedzi

PRZEPIS JEST REWELACYJNY szyneczka wyszła przepyszna, wczoraj spróbowaliśmy i zjedliśmy połowę :oops: Mój mąż stwierdził, że nie chce żadnej kupnej wędliny na święta, tylko jeszcze jedną taką zrobimy, tylko zamiast szynki chyba karczek. martwiłam się, że za słona wydzie, ale wyszła super dzięki za przepis

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • Odpowiedzi 123
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Dodane obrazy

szyneczka wyszła przepyszna, wczoraj spróbowaliśmy i zjedliśmy połowę :oops: Mój mąż stwierdził, że nie chce żadnej kupnej wędliny na święta, tylko jeszcze jedną taką zrobimy, tylko zamiast szynki chyba karczek.

Mam pytanie- czy gotowałaś rzeczywiście 2 x po 5 minut? Ostatnio zagadałam się z mężem i gotowałam 10 minut. Muszę kupić koniecznie minutnik.

Cieszę się, że Wam smakowało. Ja teraz też często robię mięsko tym sposobem, przynajmniej wiem, co jem. Pozdrawiam. :oops:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

obydwa gatunki robiłam razem, niesamowicie bardzo dobre

Witaj Ineczko! Dzięki za tak wysoką ocenę. Mam pytanie- Ile w przypadku gotowania dwóch rodzajów mięs razem

dałaś zalewy i soli? Czy mięso nie było za słone?

Pozdrawiam Cię słonecznie. :oops: :oops: :razz:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mięsa dałam jednego i drugiego po 1 kg., zalewy 2 l i 1/3 szklanki soli. Ja mam komplet garnków " Sonia " mają podwójne dno tak że wystarczyło mi że gotowałam je tylko 2x po 5 min., Wystarczyło bo w garnku dalej ono dochodziło. Garnki mają takie same dno jak szybkowar który kupiłam ostatnio w Lidlu, napewno się orientujesz. Jeszcze spróbuję z szynki, łopatki bo mam zamrożone kupione w promocji. Oj będzie bardzo często robiona ta szybka pyszność. Jako dowód mogę dołączyć zdjęcia z tego co jeszcze pozostało. Serdecznie pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Myślałam Ino, że robiłaś w sumie aż 4 kg mięsa. Ja też gotuję w garnku z podwójnym dnem. Wówczas dłużej się studzi i przez to dochodzi do siebie. Bardzo proszę- wklej zdjęcia. Pozdrawiam :oops:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witajcie dziweczyny.Ja swoje mięsko tj. łopatkę zrobiłam z 2 kg i gotowałam 2 razy po 10 minut.Wędlinka wyszła pyszna tylko mam wrażenie że środek jednak trochę nie doszedł.Teraz po przeczytaniu Waszych postów już wiem dlaczego :razz: .Ja łopatke robiłam w zwykłej gęsiarce, a ona krócej trzyma ciepło.Nie przyszło mi do głowy aby użyc garnka z podwójnym dnem.Następnym razem już z niego skorzystam .A tak wogóle to łopatka wyszła pyszna.Mój mąż który co nieco sie zna na sprawach kulinarno- masarskich był zachwycony :oops: Dzięki Reni za przepis. Pozdrawiam :oops:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ino- smakowicie to wygląda. Ja osobiście wolę schab, bo jest znacznie chudszy niż karczek. Nie robiłam jeszcze mięsa z szynki, ale czytałam posty, że jest pyszna. :oops: :razz: :oops: Basiu- rzeczywiście trzeba gotować mięso w garnku z podwójnym dnem. Wtedy dłużej trzyma ciepło. Następnym razem na pewno wyjdzie ok. Pozdrowienia :oops: :oops: :razz:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mam pytanie- czy gotowałaś rzeczywiście 2 x po 5 minut? Ostatnio zagadałam się z mężem i gotowałam 10 minut. Muszę kupić koniecznie minutnik.

Cieszę się, że Wam smakowało. Ja teraz też często robię mięsko tym sposobem, przynajmniej wiem, co jem. Pozdrawiam. :oops:

drugi raz gotowałam dłużej, bo moja szynka była dość gruba (ok.20 min)
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Hej, wybaczcie,ze znowu wróce do tego tematu - mięsko jest absolutnie rewelacyjne - dosypałam jeszcze kminku. Miałam szynke wieprzowa - wszyscy byli zachwyceni. Gotowałam 2 razy po 5 min.Teraz chcą co tydzień taki wynalazek. wielkie dzieki, przepis poszedła w świat (tzn po rodzinie) bo kazdy chce jeść takie pyszności. buźka,dzięki :grin: proszę o kolejne, :razz:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.