Jolcia Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 SŁADNIKI -10 białek -6 żółtek -20 dag cukru -10 dag orzechów włoskich pokrojonych -10 dag orzechów włoskich mielonych -10 dag wiórek kokosowych -5 dag rodzynek -1 łyżeczka proszku do pieczenia -5 łyżek mąki krupczatki Białka ubić na sztywno,dodać cukier,żółtka,mąkę i resztę. Wylać na dwie blaszki o wymiarach 29/36 cm i piec w temp.170C przez 25 minut.Blaszki wyłożyć najlepiej papierem do pieczenia. KREM -puszka brzoskwiń -25 dag masła 82% tłuszczu lub margaryny Kasi jak ktoś woli -4 żółtka -1 budyń waniliowy -1 łyżka mąki ziemniaczanej -3 łyżki cukru pudru Sok z brzoskwiń odlać i uzupełnić wodą aby uzyskać 1 i1/2 szklanki soku.Jedną szklankę zagotować,w połowie szkl rozrobić mąkę,budyń i wlać do wrzątku.Ugotowany budyń schłodzić. Masło utrzeć na puch,dodać żółtka utarte z cukrem,a następnie zimny budyń.Do gotowego kremu dodać pokrojone w kosteczkę brzoskwinie. Na jeden placek wyłożyć krem i przykryć drugim plackiem.Polać polewą czekoladową [ każdy ma na pewno swoją ulubioną ]. Jażeli ktoś boi się surowych jajek to żółtka może dodać z mąką do gotującego się soku. Ja osobiście polecam moją wersję,jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Jolcia aleś ciacho odwaliła i jak tu schudnąć ?ciągle sobie powtarzam już nic nie piekę ale jak wejdę na forum to już zapominam o tym.Obowiązkowo do wykonania ale w święta.Mam nadzieję że wytrzymam. Gratulacje wykonanie wzorowe. :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Joluś - ale wyszło Ci wspaniałe ciacho! Już wiem jakie ciasto upieke na niedziele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 26 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Dziewczyny spróbujcie ono jest naprawde pyszne i delikatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Smakowite ciacho Jolu i piękne zdjęcie! Gratuluję. Podoba mi się dodatek orzechów i wiórek kokosowych do ciasta. Na pewno upiekę w niedługim czasie. Pozdrawiam Cię gorąco i dziękuję za przepis. :smile: :smile: :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Jolcia aleś ciacho odwaliła i jak tu schudnąć ?ciągle sobie powtarzam już nic nie piekę ale jak wejdę na forum to już zapominam o tym Ja mam tak samo :smile: :smile: :smile: a ciacho obłędne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azi Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Wygląda wspaniale i bardzo smakowicie :smile: Napewno wypróbuję twój przepis. Serdecznie dziękuję i serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Basiu my wszystkie przez te ciasta zrobimy się szersze aniżeli wyższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo_23 Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Już wiem jakie cicho upiekę na święta! Dziękuję Jolu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.