Skocz do zawartości

Pierogi Z Miesem I Nie Tylko


Rekomendowane odpowiedzi

Andy no jasne ze mozna zamrozic pierogi ja robie w ten sposob,ze rozkladam na desce do krojenia jeden obok drugiego zeby sie nie stykaly i wkladam do zamrazalki az sie dobrze zamroza gdy beda dobrze zamrozone to przekladam do woreczkow foliowych dzielac na odpowiednie porcje.Pierogi musza byc surowe czyli nie gotuje ich przed mrozeniem.Pozdrawiam i zycze milego gotowania :-( .

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Robilam z miesiac temu pierogi i paszteciki z miesem i kap.i grzybami troche zamrozilam ale wydaje mi sie ,ze bedzie ich troche za malo i chyba dorobie na swieta ,bo lubie jak jest wszystkiego duzo zeby nie zabraklo.Robie foremka troche podobna ale bez tych uchwytow i zgadzam sie z basqa ze lepiej wykrawac jakas wieksza szklanka ,bo mieso po nalozeniu na foremke do pierogow sie kurczy i skladajac ja brzegi ciasta sie nie skleja,bo beda za krotkie.Ja ostatnio robilam z takich proporcj:3szkl.maki,3/4szkl.wrzacej wody,1/4szkl.zimnej wody,1/2lyzeczki soli wyszly pyszniutkie i mieciutkie.Ale teraz jak bede robic to sprobuje przepisu Joli.Pozdrowionka

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja przed sklejeniem, brzegi pierogów maluję wodą - bardzo ułatwia to ich lepienie. Ciasto na pierogi robię tak samo. A jeżeli mowa już o pierogach, jako że zbliża się Wigilia to proponuję farsz z kapustą i grzybami:

Skład:

2/3 kiszonej kapusty

1/3 suszonych grzybów

pieprz

Wykonanie:

Kapustę i grzyby ugotować razem do miękkości (dolewając trochę wody), posiekać i doprawić według uznania pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewać wcześniej przygotowane ciasto na pierogi i gotować w osolonej wodzie.

Pierogi te można podawać z podsmażoną cebulką, lub podsmażyć na rumiano na oleju. Ja preferuję tę drugą wersję.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 3 tygodnie później...
  • 7 miesięcy później...
  • 2 lata później...

Witam serdecznie.Dziewczyny nie bójcie się robić pierogów!!!Do dzisiaj miałam strach w oczach na samą myśl,że mam sie do nch zabrać ale właśnie zrobiła ich ok.90szt.Jolu dziękuję za przepis(trochę go zmieniłam,zamiast masła dałam 2 łyżki oleju na 0,5kg.mąki)nawet jeden się nie rozkleił.Moja rodzinka uwielbia pierogi z ziemniakami,więc dzięki Tobie będą je mogli jeść w domku a nie na gościnnych obiadkach:)POLECAM PRZEPIS i jeszcze raz dziękuje.Pozdrawiam.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.