Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
ana

Prince Polo

Rekomendowane odpowiedzi

Jak pisałam, przepis musiałam wypróbować. A więc trochę miałam problem.Biszkopt ,krem,ale,ale jak położyć upieczone prince polo z orzechami i wiórkami hihi :) mówie do siebie na raz i do góry,hihi :lol: jedna część została na blacie,ale wszystko dało się posklejać. :lol: Jak dla mnie pyszny, góra jest chrupiąca. post-10222-1226171104_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ewuniu piękne ciasto upiekłaś. Ojj, ja obiecałam przepis na krem a później nie było mnie trochę bo miałam kolejny zjazd - studia, nauka i nie zaglądałam tutaj, dzisiaj dopiero mam trochę "luzu" więc napiszę i przepraszam za tą zwłokę. A więc potrzebne są następujące skadniki: - 3 jajka - biała czekolada koniecznie Milka - 2-3 łyżki słodkiej śmietany 30% - 10 dag wiórków kokosowych - 1/2 szklanki mleka w proszku (ja dałam trochę więcej) - 3 łyżki cukru pudru - 1/3 szklanki ajerkoniaku (u mnie był spirytus bo nie miałam ajerkoniaku) - kostka dobrego masła (250g) Wykonanie: - ubić jajka na parze do białości (bardzo ważne!!!) - czekoladę ze śmietanką rozpuścić również na parze - do ciepłych jajek wlać powoli rozpuszczoną czekoladę (dobrze żeby była przestudzona) - wsypać kokos i mleko w proszku, całość zmiksować i pozostawić do całkowitego wystygnięcia (ja miksuję tak długo aż ostygnie) - masło utrzeć z cukrem pudrem na puch i dodawać po łyżce masy jajecznej - na koniec wlać powoli ajerkoniak lub spirytus Przepis nie jest mojego autorstwa, szczerze mówiąc już nawet nie pamiętam skąd go mam, być może spisałam z jakiejść gazety; mam tyle przepisów, że nie mogę sobie przypomnieć tego szczegółu. Bardzo polecam bo jest pyszny!!! Tak myślałąm, że do tego kremu dobrze pasowałby jakiś owoc i następnym razem zrobię z bardzo drobniutko pokrojonymi kawałeczkami ananasa. Myślę, że będzie jeszcze ciekawiej :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ciasto wygląda bardzo apetycznie... ale czy do ciasta z wafelkami muszę dawać kokos i orzechy?? czy można je czymś zastąpić, np dać więcej wafelków? z góry dziękuję za szybką odpowiedź. Pozdrawiam!!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Magdo, ja myślę, że cały sekret Prince Polo tkwi właśnie w cieście, do którego daje się i orzechy i wiórki i wafelki. To połączenie wpływa na wyjąkowy smak! Jeśli jednak chcesz, sróbuj upiec cisto ze zmianami według swoich upodobań. Myślę, że będzie smaczne, ale to podane w przepisie naprawdę jest warte upieczenia. Pozdrawiam serdecznie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Placek faktycznie wart upieczenia, wszystkim bardzo smakowała. Do bezy dałam orzechy ale z wiórek kokosowych jednak zrezygnowałam. Prince Polo na pewno będzie często gościć w moich wypiekach :wink:. Pozdrawiam i gorąco polecam ten placuszek :wink:.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Po raz drugi upiekłam Prince Polo i znów wszyscy byli zadowoleni z wypieku. Ciasto jest bardzo smaczne i efektownie wygląda. Gorąco polecam! post-8290-1280046462,6263_thumb.jpg post-8290-1280046506,8765_thumb.jpg post-8290-1280046539,2669_thumb.jpg post-8290-1280046678,7059_thumb.jpg Życzę wszystkim dobrej niedzieli :smile:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wiele razy już miałam zamiar upiec to ciacho i zawsze plany mi się zmianiały...aż wreszcie się udało.Po prostu pyszności -musiałam pilnować moich chłopaków żeby coś zostało na niedzielę. Polecam wszystkim ,pozdrawiam autorkę przepisu. Dodam,że krem zrobiłam według przepisu-póżniej dodałam do niego 3 łyżki mleka w proszku i sok z cytryny.....w rzeczywistości krem był bardziej biały niż na zdjęciach.

post-3528-0-55661900-1322745461_thumb.jp

post-3528-0-97155100-1322745559_thumb.jp

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Właśnie miałam się zapytać co to za krem, o takim ładnym żółtym kolorze, a tu aparat go tak "pokazał" ;) Bardzo apetyczne ciacho :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.