ana 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Luty 2005 Prince Polo -100gr 5 małych lub 3 duże Prince Pola(pokroić) -100gr kokosu -100gr orzechy włoskie(pokroić lub zmielić przez maszynkę) -6 białek -1 szklanka cukru Białka ubić na sztywno+cukier wymieszać z bakaliami i upiec,piec ok.20 minut. Masa pod Prince Polo Żółtka ubić na parze ,dodać 5 łyżek cukru(ostudzić)i zmieszać 1/2 kostki bielskiej. Zrobić pod to biszkopt jasny lub ciemny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorota 92 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Luty 2005 Wow............ciekawy przepis. Dziękuję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elka_m 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Luty 2005 rzeczywiście przepis zapowiada się ciekawie ale szczerze mówiąc nie wszystko tu rozumiem. czy mogłabyś podać dokładnie jakie składniki są potrzebne i w jakiej kolejności układać ciasto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ana 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Luty 2005 A więc tak.... Spód biszkoptowy ciemny lub jasny Masa 6 żółtek(ubić na parze) ,dodać 5 łyżek cukru(ostudzić)i zmieszać z 1/2 kostki bielskiej. Na to: 5 małych lub 3 duże Prince Pola(pokroić) 100 gr.kokosu 100 gr.orzechów włoskich(pokroić lub zmielić przez maszynkę) 6 białek 1 szkl.cukru Białka ubić na sztywno dodać 1 szkl.cukru i wymieszać z kokosem ,orzechami i prince polo.Piec ok.20 min. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elka_m 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Luty 2005 dzięki za wytłumaczenie. mam nadzieję, że teraz już wszystko zrozumiałam. okaże się przy robieniu ....... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kolola Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Luty 2005 mam pytanie czy kostka bielska jest to masło? Przepraszam, że pytam ale nigdy nie spotkałam się z tą nazwą. Chcę się tylko upewnić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorota 92 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Luty 2005 Przyznam się, że też nie wiem, czy kostka bielskiej to kostka masła, czy margaryny? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ana 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Luty 2005 Chodzi tu o margarynę bielską,ale jeśli ktoś doda masła zamiast margaryny nic się nie stanie.Ja juz robiłam to ciasto z masłem i nie widzę różnicy. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kolola Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Luty 2005 dziękuję za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bernimek 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Luty 2005 Ciasto wyśmienite! Zrobiłam dzisiaj, właśnie się opychamy. Ja jeszcze polałam ciasto polewą czekoladową. Dzieki za przepis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ana 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Luty 2005 Cieszę się że ciasto smakowało.Pomysł z polaniem czekoladą jest całkiem ciekawy.Następnym razem jak będę robiła to ciasto poleję je czekoladę.Dzięki za poradę. :roll: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pika15 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Kwiecień 2005 CIACHO JEST EXTRA.POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
basga 28 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Marzec 2007 No,no-kusząco brzmi :smile: przyznam szczerze,że na początku pomyślałam,że te wafelki daje się do masy :smile: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorota 92 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Marzec 2007 Zrobiłam to ciasto w tamtym roku, ale zapomniałam się pochwalić :roll: :smile: Do kremu dodałam jednak masło, a wierzch ciasta polałam polewą czekoladową - tak jak zasugerowała Bernimek :smile: Ja też na początku myślałam, że wafelki doda się do masy, a tu niespodzianka... :smile: Za przepis bardzo dziękuję. Ciasto pychotka ...polecam :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach