ewa11 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Jak pisałam, przepis musiałam wypróbować. A więc trochę miałam problem.Biszkopt ,krem,ale,ale jak położyć upieczone prince polo z orzechami i wiórkami hihi :) mówie do siebie na raz i do góry,hihi :lol: jedna część została na blacie,ale wszystko dało się posklejać. :lol: Jak dla mnie pyszny, góra jest chrupiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Ewuniu piękne ciasto upiekłaś. Ojj, ja obiecałam przepis na krem a później nie było mnie trochę bo miałam kolejny zjazd - studia, nauka i nie zaglądałam tutaj, dzisiaj dopiero mam trochę "luzu" więc napiszę i przepraszam za tą zwłokę. A więc potrzebne są następujące skadniki: - 3 jajka - biała czekolada koniecznie Milka - 2-3 łyżki słodkiej śmietany 30% - 10 dag wiórków kokosowych - 1/2 szklanki mleka w proszku (ja dałam trochę więcej) - 3 łyżki cukru pudru - 1/3 szklanki ajerkoniaku (u mnie był spirytus bo nie miałam ajerkoniaku) - kostka dobrego masła (250g) Wykonanie: - ubić jajka na parze do białości (bardzo ważne!!!) - czekoladę ze śmietanką rozpuścić również na parze - do ciepłych jajek wlać powoli rozpuszczoną czekoladę (dobrze żeby była przestudzona) - wsypać kokos i mleko w proszku, całość zmiksować i pozostawić do całkowitego wystygnięcia (ja miksuję tak długo aż ostygnie) - masło utrzeć z cukrem pudrem na puch i dodawać po łyżce masy jajecznej - na koniec wlać powoli ajerkoniak lub spirytus Przepis nie jest mojego autorstwa, szczerze mówiąc już nawet nie pamiętam skąd go mam, być może spisałam z jakiejść gazety; mam tyle przepisów, że nie mogę sobie przypomnieć tego szczegółu. Bardzo polecam bo jest pyszny!!! Tak myślałąm, że do tego kremu dobrze pasowałby jakiś owoc i następnym razem zrobię z bardzo drobniutko pokrojonymi kawałeczkami ananasa. Myślę, że będzie jeszcze ciekawiej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magda_G Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Ciasto wygląda bardzo apetycznie... ale czy do ciasta z wafelkami muszę dawać kokos i orzechy?? czy można je czymś zastąpić, np dać więcej wafelków? z góry dziękuję za szybką odpowiedź. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Magdo, ja myślę, że cały sekret Prince Polo tkwi właśnie w cieście, do którego daje się i orzechy i wiórki i wafelki. To połączenie wpływa na wyjąkowy smak! Jeśli jednak chcesz, sróbuj upiec cisto ze zmianami według swoich upodobań. Myślę, że będzie smaczne, ale to podane w przepisie naprawdę jest warte upieczenia. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magda_G Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Placek faktycznie wart upieczenia, wszystkim bardzo smakowała. Do bezy dałam orzechy ale z wiórek kokosowych jednak zrezygnowałam. Prince Polo na pewno będzie często gościć w moich wypiekach :wink:. Pozdrawiam i gorąco polecam ten placuszek :wink:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Po raz drugi upiekłam Prince Polo i znów wszyscy byli zadowoleni z wypieku. Ciasto jest bardzo smaczne i efektownie wygląda. Gorąco polecam! Życzę wszystkim dobrej niedzieli 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Wiele razy już miałam zamiar upiec to ciacho i zawsze plany mi się zmianiały...aż wreszcie się udało.Po prostu pyszności -musiałam pilnować moich chłopaków żeby coś zostało na niedzielę. Polecam wszystkim ,pozdrawiam autorkę przepisu. Dodam,że krem zrobiłam według przepisu-póżniej dodałam do niego 3 łyżki mleka w proszku i sok z cytryny.....w rzeczywistości krem był bardziej biały niż na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Właśnie miałam się zapytać co to za krem, o takim ładnym żółtym kolorze, a tu aparat go tak "pokazał" ;) Bardzo apetyczne ciacho :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.