ROKSANA Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Babki piekę w foremce trapezowej (bokach o kształcie trapezu) Chciałabym się dowiedzieć czy lepiej wyłożyć formę papierem do pieczenia czy wysmarować margaryną i posypać bułką tartą? A może macie jeszcze inny sposób?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Ja to różnie robię, a najczęściej tylko smaruję samym tłuszczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Ja rzadko uzywam papieru do pieczenia.Denerwuje mnie,ze jest taki nieposluszny po rozwinieciu z rolki :mrgreen: Najczesciej smaruje blaszke tluszczem i posypuje bulka tarta lub startymi biszkoptami. Jedynie przy pieczeniu biszkoptu,zawsze stosuje papier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Tak-ja niczym nie smaruję ani nie wykładam papierem bo mam silikonowe,polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Ja do babek,biszkoptów itp.smaruję blaszkę masłem i wysypuję bułką tartą,a do kruchych ciast,do pizzy wykładam papierem do pieczenia :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Witaj ! Ja przy pieczeniu ciast stosuję papier, a kiedy piekę babkę smaruję margaryną i zamiast bułki posypuję wiórkami kokosowymi. :mrgreen: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Ja nie słyszałam o posypywaniu wiórkami,ale to jest super pomysł...jak będę piekła babkę to tak zrobię.Dziękuję Katarzyno za fajny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 O wiórkach też nie słyszałam ale gdy miałam metalowe blaszki to czasem używałam błyskawicznej kaszki mannej lub kukurydzianej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 :mrgreen: A ja używam papieru do kazdego ciasta chyba że piekę w formie do babek lub tortownicy z karbowanym dnem to wtedy smaruje i posypuje :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emka Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Ja najczęściej smaruję margaryną i posypyje bułką ale gdy piekę ciasta makowe lub ciasta z białek to wykładam papierem mam wtedy pewność że ciasto po upieczeniu odstanie od blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalovay Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 smaruje margaryna i posypuje kasza manna.ladnie potem pachnie :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Ja używam papieru i uważam ,że jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Wczoraj jak piekłam biszkopt to tortownicę posmarowałam masłem i wysypałam wiórkami kokosowymi i teraz będę robiła tylko tak,bo fajny posmak dały te wiórki.Jeszcze raz dziękuję Katarzyno za pomysł :wink: Pozdrawiam :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Ja rzadko uzywam papieru do pieczenia.Denerwuje mnie,ze jest taki nieposluszny po rozwinieciu z rolki :wink: Basiu- by papier był posłuszny, dobrze jest punktowo posmarować blaszkę i wtedy dopiero wyłożyć papierem. :wink: Świetny pomysł z tymi wiórkami kokosowymi, Kasiu! Dziękuję. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.