Katarzyna Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Jak to się stało że ja takie ciacho przeoczyłam :grin: 2 maja są urodziny syna ( wielbiciela serników ) trzeba będzie nadrobić zaległości :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka9 Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Mam pytanie co de serka , czy to chodzi o taki serek homogenizowany jak np Danona , tylko zeby był naturtalny ? Bardzo proszę o pomoc bo mam straszna ochote go upiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Maja robiłam ten sernik wiele razy ostatnio nawet tydzień temu,jest leciutki i wyśmienicie smakuje.Ja używam zawsze do niego sera[twarogu ]z wiaderka o wadze 1 kg bardzo dobrze nadaje się ten z Biedronki lub każdy inny gotowy i zmielony.Po dodaniu piany mieszaj powoli a sernik w piekarniku sporo urośnie.Mam nadzieję ze Ela nie będzie miała za złe że odp w Jej imieniu w razie czego służę pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka9 Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Bardzo dziękuję za odpowiedz , to mogę brać się za robote :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szarotka86 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 A czy zamiast olejku cytrynowego można dodać sok z cytryny??? Jeśli tak to ile tego soku??? Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Można dodać sok z cytryny, może tak około 1-2 łyżki. Można też dodać startą skórkę z cytryny - udanego serniczka życzę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szarotka86 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 No to fajnie na Wielkanoc będzie jak znalazł :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psyche Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 O, tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Witam! W jakiej temperaturze piecze się ten serniczek ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Przed chwilą wyciągnęłam z pieca. Nie doczekałam się odpowiedzi, więc piekłam w temp.170 C. W czasie pieczenia pięknie wyrósł po bokach, ale na szczęście trochę boki opadły i wszystko pięknie się wyrównało. Trochę też popękał po bokach. O wrażeniach smakowych napiszę później, jak ostygnie. Na razie dziękuję Elu za podzielenie się tym przepisem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Mnie też przeważnie rośnie w górę ten sernik i pęka na bokach ale jest bardzo smaczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuniaczek Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Ja się skusiłam na swięta. Mówie Wam - wspaniały - niewiarygodnie wspaniały. Lekki, puszysty, wilgotny, czyli taki jak ma być. Ja użyłam sera z wiaderka dr Oetker. . Zdjęca już nie dodam bo zjedzony. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.