Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 28
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Dodane obrazy

Basiu...wcale nie bleeee i nie ohydztwo,bo ja też kopytka jem z cukrem i śmietaną i są pycha :grin:

Ja również jem kopytka ze śmietaną i cukrem :grin: a jak je przygotowuję to dodaję jedno jajko.

Mój chłopak bardzo lubi jak się je odsmaża na złoty kolor :grin: miodzio!

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja do kopytek dodaję oprócz mąki pszennej troszkę ziemniaczanej, nie są twarde. Lubię je z sosem z mięsa, pieczarkowym, grzybowym, a także polane przyrumienioną na maśle tartą bułką i pocukrowane. Kopytka smakują też odgrzewane tzn. przyrumienione na masełku na patelni.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ainoh7 ja to robię na oko :grin: jak np. zimniaki zostają mi z obiadu to je mielę, dodaję trochę mąki aby się nie rozwaliły i gotuję we wrzącej wodzie... Oto cała filozofia :grin: PS wiadomo też, że zimniakó ma być więcej (dużo) niż mąki...

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

no dobra ale powiedzcie i dokładnie tych składników? ile ziemniaków ile tej maki???

Oto mój przepis na kopytka.

Składniki:

75 dkg ziemniaków ugotowanych, przepuszczonych przez maszynkę lub praskę

1 jajko

3/4 szklanki mąki

2 łyżki kaszy mannej

sól

Wszystko zagnieść, ukroić kawałek zrobić rulon i kroić w ukośne paski grubości 2 centymetrów gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju chwilkę pogotować aż wypłyną do wierzchu. Należy gotować odrazu po zamieszeniu bo to ciasto się rozłazi.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 lata później...
  • 3 miesiące później...

u mnie kopytka obowiazkowo musza byc polane zarumieniona na masle bulka tarta, czesto tez połowe gotuje we wrzatku a połowe smaze na patelni, pozniej je mieszam juz na talerzu, rewelacja

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 1 miesiąc później...

U nas kopytka to z mięsem, sosem i kapustą (czerwona najlepsza). A znowu pierogi leniwe to mój synek jada z sosem truskawkowym i cukrem. Potrafi zjeść więcej niż mój mąż :smile: . Kiedyś mu robiłam jeszcze knedle z truskawkami, ale zawsze truskawkę odkładał.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 4 tygodnie później...

Ja robie zawsze z tego przepisu:

-1 kg ziemniakow

-30 dag maki pszennej

-3 lyzki maki ziemniaczanej

-2 jajka,sol

Ziemniaki ugotowac w osolonej wodzie,ugniesc i odstawic do przestygniecia. Dodac reszte skladnikow,zagniesc. Uformowac kopytka i ugotowac.

U mnie dzis na obiadDołączona grafika Ja lubie je z przesmazona cebulka,badz z maselkiem i bulka lub odsmazane. Nienawidze ich tylko ze smietana i cukrem..ble...kwestia smakuDołączona grafika Uwielbiam wszelkiego rodzaju kluskiDołączona grafika

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 1 miesiąc później...

Dzisiaj robie na obiad i potrzebuje jakis przepis bo chyba wieki Kopytek nie robilam:) koniecznie ze skwareczkami i moze jeszcze odrobina cebulki:) Pozdrowionka

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.