Skocz do zawartości

Smok Wawelski


Jolanta

Rekomendowane odpowiedzi

  • 1 rok później...

Jolu czy to ciasto ma być ucierane mikserem czy zagniatane na kruche? Bardzo proszę o w miarę szybką odpowiedź, bo jutro chciałabym je upiec :wink: Pozdrawiam.

  • Haha 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziewczyny dzięki za odpowiedź. Ja też myślałam, że to przepis na kruche ciasto i tak zrobię - jutro będę piec, dam znać jak wyjdzie :wink: Pozdrowienia dla wszystkich :oops:

  • Confused 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Smok wawelski upieczony... bajeczny :grin: Z bakalii dałam tylko orzechy ziemne w karmelu a do piany dodałam wiórki kokosowe. Krem jak w przepisie ale z dodatkiem prażonego na słodko słonecznika i gorzkiej czekolady oraz sypkiego kakao instant i winiaku dla przełamania słodyczy. Efekt - REWELACJA!!! Polecam wszytskim :) post-8290-12764344461197_thumb.jpg post-8290-1276434489124_thumb.jpg post-8290-12764346162659_thumb.jpg post-8290-12764346478985_thumb.jpg post-8290-12764346852619_thumb.jpg

  • Like 1
  • Confused 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.