Jolanta 11 Napisano 28 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 SkladnikiNa ciasto: 30 dag maki 1 kostka margaryny 10 dag cukru 4 jaja 3 lyzki kwasnej smietany 1 lyzeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego 1 sloik dzemu kwasnego 25 dag bakalii Masa budyniowa mysle, ze kazdy ma swoja wyprobowana ;) Wykonanie: Make przesiac z proszkiem do pieczenia,dodac margaryne i posiekac nozem, nastepnie dodac cukier puder,zoltka,smietane.Ja wszystko wyrabiam mikserem.Ciasto podzielic na dwie czesci. Potrzebne sa dwie jednakowe blaszki, ktore wylozyc papierem do pieczenia.Ciasto rozprowadzic.Na ciasto wylozyc polowe sloika dzemu a na to wylozyc tez powlowe ubitej piany z bialek z 2 lyzkami cukru,a na koniec wysypac polowe bakali.Piec na zloty kolor ok 20 min w temp 180*. Dla wyjasnienia wszystko dzielimy na pol,czyli ciasto, dzem,ubita piane z bialek i bakalie. Ciasto dobrze wystudzic przelozyc masa budyniowa,(o czyli ciasto-masa budyniowa-ciasto). Zdjecie dodam pozniej :) . 1 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
basga 28 Napisano 28 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 To mi przypomina Panią Walewską! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andy8 6 Napisano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Jolu a obiecane fotki? 1 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pola Połetek 3 Napisano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 To mi przypomina Panią Walewską! Masz rację Basiu, a jeszcze inna nazwa tego to 'pychotka' z książki 'Przepisy siostry Anastazji' 1 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jolanta 11 Napisano 31 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Jolu a obiecane fotki? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jolanta 11 Napisano 31 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Wszysto mozliwe ,ze ten przepis to Pani Walewska ja poprostu dostalam przepis pod ta nazwa. 1 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andy8 6 Napisano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 apetyczne może być i smok :-D Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Justyna.K 5 Napisano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Ja też to ciacho mam pod nazwa pychotki Jolanto smakowity kawałek :-D Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jolanta 11 Napisano 1 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Dziekuje Andy i Justynko :-D milo cie znowu widziec na forum widocznie to ciasto ma wiele nazw ale jednak chyba podobnie smakuje :-D . 1 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monilek26 2 Napisano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Właśnie siedzę i zajadam to ciacho. Ja je miałam pod nazwą Pani Walewska...Bardzo dobre - można sie nim zasłodzić :-D Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jolanta 11 Napisano 1 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Monilek mysle ,ze jak kazde ciasto jest slodkie :-D i nie taki Smok straszny jak go ''maluja'' ale za to smaczny :-D . Czy robilas wlasnie z mojego przepisu? U mnie chyba za szybko zniknelo ale jak kazde ciasto ktore robie ma ta zalete :-D . 1 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monilek26 2 Napisano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Miałam ten przepis juz wcześniej z książki "101 przepisów siostry Anastazji". U mnie też to ciasto szybko zniknęło (zresztą jak każde...). Rodzince bardzo smakowało. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andy8 6 Napisano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Smoka zrobiłam na Nowy Rok do piany dodałam kisiel wiśniowy z cukrem,bardzo smakuje mojej rodzince 1 1 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaliope 13 Napisano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Śliczne i z pewnością smaczne!!! Mmmmniam :) 1 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.