Skocz do zawartości

Kwaszonka Z Czerwonej Kapusty


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

6 kg kapusty czerwonej 2 kg jabłek 12 dag soli szczypta nasion kopru Kapustę drobno poszatkować, głąb zetrzeć na dużych oczkach razem z obranymi jabłkami. Wymieszać składniki z solą. ponakładać w słoiki ubijając. Po okresie burzliwej fermentacji poddać pasteryzacji. Jeżeli ktoś posiada zimną piwnicę nie potrzeba pasteryzować tylko ubić w kamiennym garnku i po fermentacji wynieść kwaszonkę do piwnicy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.