Lusia Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 składniki: - kapusta pekińska (pokrojona) - majonez - cebula - ogórki konserwowe - kukurydza - 0.5 kg piersi z kurczaka (moze tez byc z indyka) - ketchup - przypawa do sałatek (prymat) lu pieprz i sól Układac wszystko warstwami w duzym najlepjej przeźroczystym naczyniu, w takiej kolejnosci jak jest napisane, czyli kapusta, nastepnie rozsmarowac po całosci majonez, na to cebule (najlepiej ja sparzyć wczesniej), kolejna warstwa to ogorki pokrojone, kukurydza (najlepjej dwie puszki). Na to piersi z kurczaka (pokroic w kostkę, smarzyc na patelni w przypawie guros na zlocisty kolor). piersi polac ketchupem). co jakis czas warstwy przesypać przyprawa do sałatek. polecam!!! :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GambiT Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 A wiec tak. Jest mi bardzo przykro, ze tak niedbale i niefajnie zostala przedstawiona tak wspaniala salatka. Jest ona REWELACYJNA, jeszcze nie slyszalem, zeby KOMUKOLWIEK nie smakowala, a czytalem i slucham na jej temat duzo. To wlasnie ta salatke zaserwowalem mojej milosci ;) i byla zachwycona :) Polecam skorzystac z tego przepisu, bo to naprawde jest rewelacja: https://wiecek.biz/salatka_gyros.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pączuszek Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Popieram bardzo pyszna sałatka, robiłam ją już i właśnie rozmrażam filet z kurczaka do niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeaGa Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Robiłam tę sałatkę przekładając ją w troszkę innej kolejności, dodałam jeszcze drobno skrojoną czerwoną papryczkę a wierzch przybrałam jajkami ugotowanymi na twardo (białka starte na drobnej tarce i żółtka przeciśnięte przez sitko-utworzyła się fajna delikatna pierzynka). Sałatka jest faktycznie rewelacyjna. Polecam. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość shikusia Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Sałatka jest rewelacyjna można zrobić na świąteczny stół. :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosewik Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Sałatka jest gotowa i czeka na dziesiejszą imprezkę urodzinową. A przedstawia się tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Wspaniale się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zapowiada sie smakowicie 🙂 :P .Jedna z moich ulubionych sałatek ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kofik Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Ja robię podobnie jak z linku Gambi ale na wierzch polewam sosem sałatkowym z knora np ziołowy albo paprykowy, takie małe saszetki do rozpuszczenia w wodzie i oleju. Przepyszna i za każdym razem można dodać inny sos! A najlepsza jak postoi jeden dziń w lodówce. Robię taką na święta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdalenka_23 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 robiłam sałatkę na sylwestra, bardzo smaczna i syta. wszyscy ją chwalili, majonez dałam pół na pół z jogurtem naturalnym, żeby nie była za cuiężka, dodałam jeszcze czerwoną fasolę z puszki i fajnie pasowała. dzięki za przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drops Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 a ja lubię tą sałatkę jak już się troszkę przegryzie zawinąć w podgrzane tortille i jeść tak na pół ciepło. jest wtedy bardziej sycąca :P tylko trzena popsuć warstwy i już się tak w misce okazale nie prezentuje, ale chyba najważniejszy jest smak, nieprawdaż :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xavierka Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Muszę sie pochwalić,że rówież dziś zrobiłam sobie tą sałatkę: Tylko,że zamiast kukurydzy dodałam zielony groszek i zamiast cebuli porę. I wyszła całkiem nie zła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
śnieżynka Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 równiez sprobowalam tej salatki i musze przyznac ze smakuje tak samo swietnie (a moze nawet lepiej :P ) jak wyglada. Jami :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maćko09 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 podpisuje sie , sałatka mniam ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.