kofik Opublikowano 7 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Ja zastanawiałam się nad kupnem takiej włóczki na szaliczek, ale obawiałam się, ze będzie "włazić" do buzi. Ja juz nie mogę sie doczekać na kasiorkę i zaraz pobiegnę po włóczki na komplecik...i zabieram się do pracy...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Ani ta trawka ani ta igiełkowa nie wchodzą do buzi :-( ,moher bardziej gryzie no i odłażą kłaczki a z tych nie. Z tej igiełkowej zrobiłam czapkę dla Oli-super szybko się robiło a ściegu wcale nie widać,więc robiłam zwykłym ściągaczem. Dodam,że robiąc na okrągło na drutach na żyłce nie da się zrobić tego angielskiego ściągacza-a szkoda. Teraz będę robić szyjogrzej dla siebie :-( :-( :-( Ten komplecik dla chrześnicy tylko na fotce wygląda fatalnie bo czapka stać nie chciała i musiałam ją wypchać szalikiem :-( Czapka jest z trzema rogami na czubku i szydełkowym kwiatuszkiem na boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kofik Opublikowano 8 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 No no, na orginalnym zdjęciu też napewno czapka była czymś wypchana :-( Basiu na jakich drutach zrobiłaś komplecik? Chyba na jakiś grubszych i pewnie szło ekspresowo? Ładne, ładne... i trawka też efektowna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Druty 3.5 ale faktycznie,robiłam lużno :-( Ta czerwona czapka to nie jest z tej trawki co wklejałam wyżej,ta włóczka ma takie niteczki dookoła a trawka z jednej strony,ale robiło się też super. Właśnie z tej pastelowej zaczęłam robić szyjogrzej czyli sam golf nakładany na szyję przez głowę :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Komplecik super, czapka wyszła extra /ładniejsza od orginału/ 🙂 ...czekam na wzór szyjogrzeju :P ,kiedyś taki robiłam ,ale nie pamietam ,jak robi sie wykończenie wokół golfa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kofik Opublikowano 8 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 A ja myślałam, ze tak nazwałaś szal...ja pierwszy raz słysze o takim czymś...i jeszcze tego nie widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Ze 3 lata temu zrobiłam pierwszy taki szyjogrzej ale teraz nie mogę go znależć! Robiłam prosto jak golf na drutach na żyłce,ściągaczem. Jak skończę ten to oczywiście wkleję fotkę a szyjogrzeje mogą być np.takie ale ja póki co to robię najprostszy. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Kilka lat temu zrobiłam taki sweter ale rzadko w nim chodziłam i chyba go spruję i zrobię coś nowego. A tak wyglądają nowe szyjogrzeje-proste,wkładane przez głowę i czapeczka. Zrobiłam jeszcze czerwone mitenki dla Oli ale poszła w nich do szkoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Basiu nie pruj tego sweterka bo jest super,musisz wyglądać w nim bosko a szyjogrzeje to naprawdę fajny wymysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Basiu bardzo ładne rzeczy zrobiłaś...masz dużo talentów i dobrze,że je wykorzystujesz 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Dzięki ale...sweter już spruty,teraz czekam na natchnienie 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kofik Opublikowano 10 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Basiu, Ty idziesz jak burza z tym szyciem....A co to mitenki? Jak dla mnie to pierwszy raz słyszę 🙂 A swtera az szkoda, ciekawe co fajniejszego wymyślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Nie mam pojęcia co i kiedy zrobię,pewnie ta włóczka trochę poleży 🙂 a pierwsze mitenki wyglądają tak -zwykły ściągacz,zrobiłam z warkoczem na środku ale oczywiście grymaśnicy się nie spodobały no i sprułam :P Są robione na prosto,potem zszywając zostawiłam miejsce na palec. To taka szenilowa włóczka i żle się z niej robi-gładka byłaby lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Szukając licznika do rzędów musiałam ratować się netem bo w hurtowniach nie mają a w pasmanteriach to nie mieli pojęcia o czym mówię,no i znalazłam sklep z włóczką-może się Wam przyda.SKLEP z włóczką,drutami itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi