Bahus Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 Lasagne wegetariańskie 15 g suszonych borowików, 2 cukinie, 2 czerwone papryki, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, 1łyżka suszonego tymianku, sól, pieprz, 100 g sera prowolone, 125 g sera mozzarella, 250 ml soku pomidorowego, 200 g gęstej śmietany, gałka muszkatołowa, 12 płatów lasagne Grzyby namoczyć w gorącej wodzie. Cukinie i papryki oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Grzyby osaczyć i posiekać. Grzyby i przygotowane warzywa dusić na rozgrzanym oleju ok. 10 minut. Doprawić tymiankiem. solą i pieprzem, przestudzić. Sery pokroić w kostkę. Sok wymieszać ze śmietaną, solą, pieprzem i gałką. Prostokątne naczynie natłuścić i ułożyć w nim warstwami lasagne. warzywa, sery i krem pomidorowy. Zakończyć kremem i serem. Lasagne piec ok. 40 min, po 30 minutach przykryć folią aluminiową. Danie ozdobić tymiankiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armenika Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Fajny przepis, ja jednak wolałabym postawić na własne pieczarki zamiast borowików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marysi_co Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Ja bym natomiast została przy borokiwach ale świeżych/mrożonych. Kurki też bym tu chętnie widziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homie Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Super pomysł, do tej pory znałam tylko opcję ze szpinakiem dla wegetarian. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alaGosia Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 fajny pomysł, ja bym grzyby zastąpiła wędzonym łososiem, najlepiej ze ***u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
er_kitchen Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Bardzo ciekawy przepis :) Również zostałabym przy borowikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra_szymczak Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Ciekawa wariacja na temat tradycyjnej lasagne :) Zastępować borowiki pieczarkami? Nic nie mam do pieczarek ale borowiki to aromat, smak :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.