88kasia88 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Mam poważny problem. Kupiłam ostatnio tortownicę z wkładem (same boki bez dna) w kształcie serca. Chcę upiec biszkopt w kształcie serca i czy jak nasmaruje te boki tej formy w kształcie serca i włożę do tortownicy (żeby było dno) to mi się upiecze?? czy wypłynie z poza tej foremki, a raczej jej ścianek???!!! Proszę odpiszcie szybko!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Ja nie ryzykowałabym,szkoda żeby zalać piekarnik i zmarnować ciasto.Jak np.tortownica z dnem jest ciut wygięta przez użytkowanie to galaretka wycieka.Ja wolałabym upiec biszkopt i tym sercem potem wykroić kształt ale to tylko moja opinia bo nigdy nie piekłam w takiej formie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aida Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 A jesteś pewna, że ta forma jest do pieczenia mnie się zdaje że tylko do zalewania i dekorowania. Myślę podobnie jak basqa wyciąć z większego biszkoptu a obręcz wykorzystać do dekoracji. Miałam formę serce ale dno też było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.