Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
margaret65

"trociniak" Ciasto

Rekomendowane odpowiedzi

Trociniak :lol: --Składniki:3 jajka/3/4 szkl. cukru/3/4 szkl.mąki ziemniaczanej/1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia.Krem: 1/2 L mleka/1op.cukru waniliowego/1 szkl.cukru/po 2 łyżki maki pszennej i ziemniaczanej/kostka masła. Masa jabłkowa :3 galaretki agrestowe/1litr wody/5 jabłek. Wierzch :) op. wiórków kokosowych/2 łyżki masła/2 łyżki cukru. Wykonanie :lol: 1. Z podanych składników ubijamy ciasto i pieczemy biszkopt.2. z 1/2 litra mleka odlewamy 1/2 szklanki i rozpuszczamy w nim obie mąki.Reszta mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym.Wlewamy mleko z mąką.Gotujemy.Gdy ostygnie,ucieramy z masłem. 3. W 1 litrze wody rozpuszczamy 3 galaretki i studzimy.Gdy zacznie gęstnieć,dodajemy 5 startych jabłek i mieszamy. 4. Biszkopty smarujemy połową budyniu,wykładamy masę jabłkową.Chłodzimy. 5.Roztapiamy 2 łyżki masła.Prazymy na nim wiórki kokosowe z cukrem.Studzimy. 6.Gdy masa w lodówce mocno stężeje,wykładamy drugą połowe budyniu i posypujemy zimnymi wiórkami z cukrem .: :smile: Ciasto jak podaję ,to kawałki przyozdabiam piramidkami z bitej śmietany -smacznego . Przepis wzięty z książeczki"DOBRYCH RAD" wypróbowany i naprawde smaczny -polecam :smile:

post-11701-1225725516_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Margaret ciasto wygląda pięknie i napewno tak samo smakuje ,bardzo lubię placki z kokosami a szczególnie z taką smażoną kruszonką. Kolejny przepis do zrobienia.....

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Napewno będzie ci smakował ,ale jak posmakujesz to napisz czy przypadł ci do gustu :) pozdrawiam serdecznie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Margaret przepis który podałaś pochodzi z gazetki"Przyślij przepis"sfotografowałaś również zdjęcie,jestem pewna że sama nie robiłaś jeszcze tego ciasta-wystarczyło po prostu się przyznać. :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ciasto jest naprawdę dobre.Jakiś czas temu podałam bardzo podobny przepis tylko z czerwoną galaretką.Jest na stronie 25 pod nazwą Biszkopt z galaretką i kruszonką. Robiłam go wiele razy i przekazywałam dalej znajomym. Z zieloną galaretką też wygląda super.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Margaret przepis który podałaś pochodzi z gazetki"Przyślij przepis"sfotografowałaś również zdjęcie,jestem pewna że sama nie robiłaś jeszcze tego ciasta-wystarczyło po prostu się przyznać. :lol:

Nie ukrywałam,że wziełam wszystko z tej gazetki bo o tym napisałam i do niczego nie musze sie przynawać bo nie mam naprawde do czego ,a piec piekłam juz pare razy bo przepis mam już od roku a udawadniać Tobie nie mam zamiaru bo ktoś kto mnie zna i czyta to dobrze wie o tym:) ale dziekuje za komentarz i pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Chodzi mi przede wszystkim o zdjęcie które nie jest Twoje.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dziewczyny wtrące się w wasz spór...wydaje mi się Aniu że Margaret nie miała złych intencji,jeżeli piekła ciasto i wypróbowała przepis to przecież mogła go wstawić a zdjęcie chociaż nie jej to zachęci niejedną osobę. Myśle, że nie ma się o co spierać-ciasto jest napewno smaczne. Decyzja należy do Was ....to tylko moje zdanie. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dziekuje bardzo :) zdjecie ktore wysłałam to odrazu rzuca sie w oczy ,że jest z gazety,ale chciałam pokazac innym jak wyglada bo ja owszem piekłam juz pare razy a jakos tak zawsze wychodzi z głowy zrobic foto ,ale teraz napewno zrobie a nikomu chyba krzywdy nie zrobiłam ,a co kolezanka chciała udowodnic tym ,że mnie tak opisała? nie wiem,może czerpie radośc z tego ,ze kogoś lubi opisywać,nie wiem ?Ja i tak sie nie gniewam bo ja nie z tych osób ,wolę żyć w zgodzie tak mnie wychowano :lol: pozdrawiam wszystkich serdecznie:)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

witaj margaret, mam pytanie,poniewaz chcialabym upiec twoje ciasto jutro,na jakiej blaszce je robisz? chodzi o wymiary...bede wdzieczna za odpowiedz!!! pozdrawiam ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Cytat z margaret65 "Przepis wzięty z książeczki"DOBRYCH RAD" wypróbowany i naprawde smaczny -polecam icon_smile.gif"

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

witaj,zrobilam trociniaka i przyznam ze byl bardzo smaczny ;) takie polaczenia rafaello i muszkietera( jak dla mnie) :) polecam wszystkim sprobowac,pozdrawiam

post-6578-1243715055_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

witajcie dziewczyny (sorry, ze tak was nazwe)

przegladan dzisiaj wasze forum i..jestem przerazona tym,jak niektore potrafia byc "uszczypliwe".

To mnie blokuje aby i wam jakis przepis napisac. Mam przepisy ale nie pisze na nich...od kogo sa.

 

Czy to wazne, ze przepis jest od kogos tam skopiowany,czy tez sfotografowany?

Ja na przaklad nie latam po internecie, nie bylabym "detektywem" aby tylko komus cos "przypiac".

Sama jestem wlasnie wdzieczna dziewczynom, ze tutaj czasami kopiuja tez inne stronki, o ktorych ja nie wiem i tych przepisow bym nie miala.

Dzieki aspik, ze juz ten ten temat poruszylas i wzielas w obrone margartet.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.