Dorotaxx Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Miałam straszne problemy z kompem ale juz jest lepiej . zaraz was poczytam bo ciekawa jestem co u Was ja mam 11 kg do tyłu. buziaki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Dorotko gratulacje!!! 11 kg? No to pieknie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorotaxx Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Witaj psotko. Ciesze sie,ze do nas dołączyłaś. Jesli zaczniesz diete i będziesz na niej długo to nic sie nie stanie jesli od czasu do czasu pozwolisz sobie na cos zakazanego. oczywiscie wszystko z głowa i rob to bardzo rzadko. Ja wiem,ze w swięta pozwole sobie na więcej i wcaje swiat sie nie zawali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liljanka Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 witam wszystkich .... dzis 8 dzien mojej diety ..... no nie licze 2 z nich ...co wypilam w andrzejki 2 piwa ...boje sie wchodzic na wage w 1 fazie stracilam 2.5 kg ... mam takie pytania czy wolno mi stosowac ;oleju rzepakowego do salatek swojej roboty ,,, czy wolno mi jesc nasiona .i pestki .....slonecznikk . dynia i czy po 3 diach warzyw moge wrocic spowrtem na proteiny czekam wciaz na ksiazke ..wiec pytam dziekuje za pomoc i zycze powodzenia wszystkim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorotaxx Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 tak jak juz pisalam od czasu do czasu mozna sobie pozwolic na cos zakazanego ale wszystko z głową 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jgust Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zaczne od tego ,ze od lat walcze z nadwagą . Próbowałam mase rożnych czasami dziwnych diet zaczynając od kopenhaskiej ( która jest dietą ciężką,koszmarnie wyniszczającą organizm) koncząc na zupie kapuścianej , którą jadlam przez miesiac. Diety działały , potrafilam schudnąć 15 kg w miesiąc tylko po to,żeby za pół roku wrócić do starej wagi na dodatek z nawiązką. Przez przypadek trafiłam na diete Protal wymyśloną przez francuskiego lekarza dr. Pierra Dukana. Dziś mam 10 dzien tej diety i 7 kg. mniej!!!! Najwazniejsze jest to,ze nie chodze głodna, jem kiedy i ile chcę . Dieta składa się z czterech następujących po sobie etapów: I etap: „faza ataku" , uderzeniowa - przypomina dietę niełączenia; w skrócie jest to dieta oparta na „czystych proteinach" (chude mięso, nabiał), pozwalająca na znaczny i szybki spadek wagi; trwa od 5 do 10 dni; Opisze troszke dokladniej na czym ta faza polega W początkowej fazie ( uderzeniowej) je sie same białka w ilościach nieograniczonych!! Mozna jeść : - Chude mięsa:cielęcina, konina, wołowina z wyjatkiem antrykotui rozbratla z kością ,wszystko na grillu , gotowane lub pieczone w piekarniku bez dodatku tłuszczu . -Podroby:wątroba,ozór cielecy lub wołowy -Wszytskie ryby , tłuste,chude , o białej lub niebieskiej skórze , surowe, pieczone wędzone lub gotowane. -Owoce morza ( skorupiaki,mięczaki) -Drób oprócz kaczki i bez skóry -Chuda szynka, chude wędliny z indyka , kurczaka lub wieprzowe -jaja w kazdej postaci ( omlet, na miękko, na twardo, jajecznica) -chude produkty nabiałowe ( chude mleko, chudy biały ser, jogutry bez tłuszczu i cukru) -półtora litra wody z małą zawartością soli mineralnych . -środki wspomagające : kawa,herbata,herbatki ziołowe ,ocet winny,zioła,przyprawy,korniszony , cytryna , sól, musztarda(umiarkowanie ) z tej listy mozna jesc dowolną ilosć kazdego dnia, mozna mieszac produkty . Nie wolno uzywac tłuszczów, olejów i cukru . Zamiast tego mozna uzywac oleju parafinowego w niewielkich ilosciach bo ten olej ma dzialanie przeczyszczające . Wszystko musi byc chude, ta dieta opiera sie na samych białkach. II etap: „faza naprzemienna" - to dieta białkowa urozmaicona warzywami; pozwala uzyskać określoną wagę; W tej fazie nalezy zachowac wszystkie dozwolone w kuracji uderzeniowej produkty i dodac bez zadnych ograniczen co do ilosci , godzin spozywania czy sposobu łączenia , następujące surowe lub gotowane warzywa : pomidory,ogórki,szodkiewki,szpinak,szparagi,pory,zieloną fasole,kapustę,grzyby,seler,fenkuły ,wszelkie zielone sałaty łącznie z cykorią ,boćwinę,bakłażany,cukienię,paprykę a nawet marchew i buraki pod warunkiem ze nie będa dodawane do kazdego posiłku .Podczas trwania tej fazy nalezy stosowac naprzemiennie okres protein z warzywami i okres czystych protein bez warzyw , az do osiągnięcia wymarzonej wagi. III etap: utrwalenie zdobytej wagi - długość trwania jest proporcjonalna do liczby utraconych kilogramów (10 dni na 1 kg); następuje stopniowe dodawanie pozostałych produktów; pozwala uniknąć efektu jo-jo i wyrabia właściwe nawyki żywieniowe; Czas trwania tej kuracji oblicza sie w zaleznosci od tego ile stracilismy na wadze. : 10 dni nowej kuracji na kazdy utracony kilogram. Jeśli schudne np. 10 kg to ta kuracja będzie trwać 100 dni . W tej fazie mozna jesc białka z pierwszej fazy, warzywa z drugiej + 1 porcja owoców dziennie,2 kromki pełnoziarnistego chleba dziennie,40 gram sera , 2 porcje produktow skrobiowych tygodniowo, IV etap: definitywne ustabilizowanie wagi - etap, kiedy je się normalnie, a w jeden dzień w tygodniu wraca do białkowej diety z "fazy ataku" (ale za to np. dwa razy w miesiącu można sobie pozwolić na prawdziwie królewską ucztę). w tej fazie mozna przejsc do normalnego sposobu odzywiania sie podczas 6 dni w tygodniu , zachowując dobre nawyki nabyte w czasie kuracji i stosowac 1 raz w tygodniu jeden dzien czystych protein z pierwszej fazy ( uderzeniowej) w sposob regularny , ścisły i przez całe zycie Polecam wam tą diete bo jest naprawde bardzo skuteczna ! ksiażke dr Dukana mozna znalezc w księgarniach lub zamowic na allegro. Tytuł: ,, Nie potragię schudnąć,, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorotaxx Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Dorotko gratulacje!!! 11 kg? No to pieknie! dzięki Martusiu . chcialabym schudnać jeszcze 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jgust Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Dorotaxx!jestem ci wdzieczna za tę dietę i za wszystkie twoje inne przepisy.które wykorzystuje i jestem bardzo zadowolona.Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Schudłaś 11 i chcesz jeszcze 12 czyli razem 23? Nie przesadzasz? Martwie sie czy Ciebie po tym coś zostanie???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorotaxx Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 nie przesadzam . wtedy bede miala odpowiednią wage . Prawda jest taka,ze sie upaslam okropecnie i mam z czego chudnać hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorotaxx Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Bardzo mnie to cieszy, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorotaxx Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 witam wszystkich .... dzis 8 dzien mojej diety ..... no nie licze 2 z nich ...co wypilam w andrzejki 2 piwa ...boje sie wchodzic na wage w 1 fazie stracilam 2.5 kg ... mam takie pytania czy wolno mi stosowac ;oleju rzepakowego do salatek swojej roboty ,,, jesli chcesz sie scisle trzymac diety to nie wolno. czy wolno mi jesc nasiona .i pestki .....slonecznikk . dynia tez nie mozna , mozna jesc tylko nabiał no i w II fazie warzywa które wymieniałam w wątku i czy po 3 diach warzyw moge wrocic spowrtem na proteiny mozna sobie zmieniac dni w II fazie ale nie za często czekam wciaz na ksiazke ..wiec pytam dziekuje za pomoc i zycze powodzenia wszystkim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorotaxx Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 dziewczyny dalej mam problemy z kompem . Odezwe sie jak go naprawie a jesli juz nie napisze to znaczy,ze wywalilam go przez okno! Trzymajcie diete! Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 https://translate.google.pl/translate?hl=pl...6lr%3D%26sa%3DG Liljanko jak jeszcze nie masz ksiazki to tu jest przetlumaczona strona ,po lewej wchodzisz w dukan dieta.Milej lektury! Tlumaczenie nie jest najlepsze,czasami ciezko sie polapac ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi