Just Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Hej Dziewczęta, poczytałam tu i ówdzie o dietach nisko węglowodanowych (a protal w końcu takową jest) i eksperci twierdzą, że jednak trzeba utrzymywać ujemny bilans energetyczny, inaczej tłuszcz się nie będzie spalał. Czyli, krótko mówiąc, kalorie też się liczą. Spróbuję je od dzisiaj liczyć i nie przekraczać 1000kcal, może coś się ruszy. Pozdrawiam Was w ten ponury dzień! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MamaKasia Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Dziś trzeci dzień z białkami. No cóż, trochę monotonny jadłospis ale ma co wybrzydzać, skoro można jeść do woli, prawda? :) Magda75 spróbuj na zaparcia wypić rano na czczo zrobioną wieczorem zieloną herbatkę; na większość to działa po kilku dniach... Mam do stracenia całe 16kg. Zła jestem na siebie bo na początku listopada ważyłam o całe 7kg mniej niż teraz. Zapuściłam się strasznie. Dzieciaki zaczęły chorować więc większość czasu spędzaliśmy w domu. A same wiecie jak się nigdzie nie wychodzi to cały czas się wpada w domu na lodówkę, hi, hi Książka w końcu do mnie dotarła i staram się czytać choć przy moich rozbójnikach to nie jest łatwe.... Miłego dnia wszystkim! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MamaKasia Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Sliweczka, Anula1978 co do jogurtów naturalnych, to ja również nie jest takiego o zawart. tł. 0%. Uwielbiam jogurt naturalny Zott Jogobella; w sumie to zanim się zaczynałam odchudzać to zjadałam sobie wieczorkiem. Świetnie smakuje z siemieniem lnianym. Zawiera on 3%tł. ale przy minimalnej dawce węgli. Warto na to zwrócic uwagę, ze coś co ma 0%tł. zawiera bardzo dużo węglowodanów, co nie jest też nam wskazane Podobnie rzecz się ma z serkiem wiejskim light (Piątnica) - ma 3% tł. A zwykły twaróg półtłusty ma go 4%... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliweczka Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Tak ,właśnie ,stałam w supermarkecie przy półce z nabiałem chyba godzinę i szukałam jogurtów z niską zawartością tłuszczu i stwierdziłam że zawierają one bardzo dużo węglowodanów. Im tłuściejszy jogurt tym mniej węglowodanów.Więc odpuściłam sobie jedzenie jogurtów i serków 0% . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anula1978 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Dziewczyny! Powiedzcie mi jeszcze jedno: czy jeśli mało jem to mogę przez to mało chudnąć? Bo wtedy jest dostarczane białko w małych ilościach....... jak do tej pory zjadłam jogurt naturalny danona -mały i serek naturalny homo. Ale po propstu mi się nie chce jeść ale wzięłam 2 kapsułki chromu rano. Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MamaKasia Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Anula1978 tylko przełożyć przez kolano i lać!!! Kobieto, chcesz się zagłodzić? Fajnie, że jesz białko, ale zdecydowanie za mało ilościowo. A gdzie jakieś mięsko lub rybka? Tak nie można :) Aha, staraj się jeść choć po troszkę ale co trzy godzinki. Wtedy organizm jest na stałym poziomie i nie robi nam dziwnych niespodzianek jak zjemy tylko dwa posiłki dzienne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anula1978 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Mamo Kasiu ale ja wcale nie jem 2 posiłków dziennie. Tylkojak na razie jestem w pracy i przez ten czas to zjadłam A w domu to jem albo rybkę z patelki grilowej, albo jakieś miąsko podpieczone bez tłuszczu, albo makrelę wędzoną it.. Nie robiłam jescze mielonych anii zapiekanego miesa ale na to przyjdzie czas. Tylko chodziło mi o to, ze może mało tych białek dostarczak jak łykam chrom....i dlatego waga nie chce tak spadać jak Wam Kochane. Ale w żadnym wypadku się nie głodzę. A powiedzcie jeśli teraz skończę I fazę to II zaczynam od czystych białek czy białek z warzywami? bo nie iowem jaką kolejność sobie ustalić.....pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MamaKasia Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 C do faz to Ci nie pomogę :) - jestem dopiero 3 dzień na diecie i jestem w trakcie czytania książki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MamaKasia Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Jeśli można wiedzieć to ile ważysz i ile schudłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anula1978 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Mamo Kasiu schudłam 2 kg (ważyłam się we wtorek) i ważyłam 77,6 także jeszcze duzo muszę zrobić..... ale cm a talii nie ubyło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliweczka Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Anula1978, jak skończysz I fazę to zaczynasz od białek z warzywami np. 5 dni białka z warzywami a następnie 5 dni samych białek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anula1978 Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Dzięki Kasiu. Wtedy to można wiecej zaszaleć nie, Sałatki, surówki itp..... ATy w pierwszej fazie też nieraz zjesz ogórka (jednego małego) korniszona czy kiszonego? Bo mnie się zdażyło ale doradziłam sie naszej Milenki. Trzymajcie sie dziewczyny. Do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MamaKasia Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Wg Dukana korniszony można jeść jako dodatek. Ale wg mnie zdrowsze są kiszone bo nie są w zalewie octowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzika Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Czwarty dzień na diecie, od. pon straciłam 3 cm w talii, ze 2 w biodrach i ok. 2,5 w udzie. Juppi!! :) koleżanki pukają się w głowę, jak mówię, że chcę schudnąc 15 kg, więc stwierdziłam, że będę obserwować efekty - jeśli będę zadowolona, to przejdę do utrwalania nawet jeśli nie osiągnę minus 15.. mój głowny problem to dolna część brzucha, mam bardzo duży biust (70JJ) i w miarę szczupłe nogi i dupkę, tylko TEN BRZUCH!!!!! Dzieczyny, ja też ponawiam pytanie - co z tym budyniem?? a poza tym to jak z tymi węglowodanami? to lepiej unikać tłuszczy, czy węglowodanów, bo jak widać te dwie rzeczy się wykluczają? :) i jeszcze mam pytanie - o słodzik - nie kupiłam na razie takiego w proszku, czy można rozdrobnić w moździerzu ten w pastylkach? ja nie słodzę herbaty, ale są różne potrawy z aspartamem. Na tym w pastylkach jest napisane, żeby nie używać do pieczenia i gotowania, więc nie wiem.. :) PS. moja mama też jest zadowolona i mówi, że jej jakby mniej PS. 2. czy ktoś robił kogel-mogel ze słodzikiem? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi