sylwuśka Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Skladniki : 250 gram mniejszych pieczarek sok z cytryny sól bulka tarta 1 zabek czosnku maslo do smazenia Pieczarki myjemy, przekrajamy na pól. Maslo rozgrzewamy na patelni. Pieczarki zucamy na rozgrzana patelnie, kropimy cyrtyna. Zabek czosnku przekrajamy na pól i wyciskamy na pieczarki.Dodajemy sól. Smazymy je na srednim ogniu, gdy nabiora koloru i troszke sie skurcza posypujemy wszystko bulka tarta i mieszamy :) Pieczarki dobre na kazda okazje.Doskonale do kotletow schabowych,mielonych i kurczaka, jak rowniez do roznych innych mies.Sprawdzaja sie doskonale do potraw z grila. Mój máz za nimi przepada :) Zycze smacznego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona01 Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Ciekawy przepisik. Przy najbliższej okazji na pewno go wykorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwuśka Opublikowano 8 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Dziekuje Iwonko :) Ja właśnie jestem w trakcie ściągania programu do zdjęć, już niedługo pouzupełniam swoje braki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGA Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Też mi się podoba ten przepis. Do tej pory robiłam pieczarki do obiabu tak jak schabowe - duże kapelusze panierowałam w jajku i bułce tartej, Twój sposób wydaje mi się ciekawszy. Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 no koniecznie musze zrobic, proste a na pewno pyszne, tak zawsze robie fasolke szparagowa ale nie pieczarki, tak sobie powyslalam teraz ze w ten sposob mozna robic rozne warzywa (oczywiscie podgotowane wczesniej ) np: kalafior, marchewke, brukselke, ziemniaczki... mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwuśka Opublikowano 23 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Mart z pewnoscia mozna robic tak rozne warzywka ;) Ja robie tez mieszanki wazywne z tym ze do nich dodaje sól, maslo i bulke tarta. A w pieczarkach jest jeszcze czosnek :shock: i Ja uwazam, ze pieczarki wlasnie maja to do siebie, ze smazone na patelni puszczaja wode i miékná :shock: No poprostu maja pyszny smak kazdy musi sam sie przekonac :) Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona01 Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Przepis został dziś wypróbowany :mrgreen: i tak przygotowane pieczarki wszystkim smakowały. Z pewnością jeszcze nie raz je przygotuję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Pyszne te pieczarki tylko nastepnym razem nie bede kropila cytryna bo przeszkadza mi ten kwaskowaty posmak a dodalam tylko odrobinke ale i tak pyszka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwuśka Opublikowano 30 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Ciesze sie ze przepis zostal wypróbowany i ze smakowal :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luczexx Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 inny przepis na pieczarki, które mogą stanowić albo podstawę do sosu lub dodatek do dania podaje Lucyna Ćwierczakiewiczowa: oczyszczone i pokrojone pieczarki gotować na małym ogniu z dodatkiem wody lub białego wina i soku z cytryny (aby były białe). nastepnie wyjąc z wody i przesmażyć, zaciągnąć, lub podać gotowane. ja osobiście preferuje dosalanie kostkami rosołowymi, w tym przypadku użyłbym grzybową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.