Gość KINIA73 Napisano 26 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 SKŁAD 70 dag piersi z kurczaka przyprawa gyros ketchup pikantny 2 cebule 1 puszka kukurydzy mała kapusta pekińska 0,5 l słoik ogórków konserwowych SOS 1 majonez dekoracyjny Winiary 150 ml kwaśnej gęstej śmietany 2-3 ząbki czosnku Piersi pokroić w paski i usmażyć z przyprawą gyros następnie przełożyć gorące np do naczynia żaroodpornego polać delikatnie ketchupem pikantnym, na mięso położyć warstwę drobno pokrojonej cebuli następnie warstwę ogórka konserwowego i warstwę kukurydzy to wszystko polać sosem sporządzonym z majonezu śmietany czosnku (wyciśnięty przez praskę) doprawić solą. Całość przykryć "pierzynką"z drobno pokrojonej kapusty pekińskiej. Podawać z chlebkiem lub frytkami SMACZNEGO 1 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jola_A. 4 Napisano 30 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Salatka rewelacyjna i na czasie!! Polecam do chlebkow pitta. 1 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pszczółka maja 1 Napisano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 tak zgadzam się sałatka jest przepyszna. Ja robiłam ją już kilkakrotnie i na obiad i za każym razem szybko znika ze stołu. Zachęcam wszystkich którzy jeszcze jej nei jedli do wypróbowania :D nie pożałujecie 1 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zoneczkacofe 1 Napisano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Robie te pyszna salatke o wielu lat tylko w nieco inny sposob. mianowicie: Składniki: 2-3 pojedyncze filety z kurczaka mały sloik ogórków konserwowych 2 średnie cebule 1 puszka kukurydzy 1/2 kapusty pekińskiej ketchup 1 mały majonez 1/4 szl. oleju 1/4 szkl. wody przyprawa Gyros wykonanie: filety z kurczaka pokroić w kostke i zalać marynatą - 1/4 szkl. oleju, 1/4 szkl. wody, przyprawa Gyros - wszystko dokladnie wymieszać. Miseczke z filetami przykryć folią aluminiowa i wstawić do lodówki na min. 2 godz. Nastepnie calość wylać na patelnie i smażyć aż wyparuje woda od czasu do czasu mieszajac. Podsmażone filety wyłożyć na spód naczynia żaroodpornego. Cebulke, ogórka i kapuste pekinska drobno pokroić.Na fileta idzie -> cebulka (tak zeby przykryła całe mięsko) -> ketchup -> ogóreczek -> 1/2 słoiczka majonezu -> kukurydza -> reszta majonezu -> kapusta pekińska Gorąco polecam 1 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zolza 0 Napisano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 czesc! nie bardzo rozumiem, sałatkę gyros jemy na gorąco?? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pszczółka maja 1 Napisano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 :-D ale przecież w przepisie nie ma nic napisanego o tym, że trzeba ją podgrzewać :-D Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zolza 0 Napisano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 niby nie, ale jest napisane że układać gorącego kurczaka do naczynia żaroodpornego Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jola_A. 4 Napisano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Ja robilam salatke na zimno, wyprobuj jest pycha. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
campari 3 Napisano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 smaczna polecam Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jolcia 9 Napisano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Sałatkę Gyros uwielbia moja rodzinka i duże grono znajomych. Robię ją odrobinę inaczej. Warstwy:przesmażone piersi pokrojona 1 cebula 4 ogórki kiszone pokrojone połowa sosu 3 kolorowe papryki pokrojone puszka kukurydzy reszta sosu kapusta pekińska A sosik to: mały jogurt naturalny, 3 ząbki czosnku rozgniecione, 4 łyżki majonezu, 4 łyżki ketchapu, 2 łyżki musztardy. wszystko razem wymieszać. Jest super. :mrgreen: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jola_A. 4 Napisano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 dodatkowo na warstwe kapusty polozylam warstwe pokrojonych pomidorow, jest jeszcze lepsza. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kasiunia_1976 Napisano 3 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Ja także zrobiłam sałatkę Gyros,jest zjadliwa ale zaraz tam żadna rewelka :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gosiek50 0 Napisano 3 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witam sałatkę tę zrobiłam i musze przyznać że to istna rewelacja , podałam tą sałatke z chlebkiem pita, domownilom tak zasmakowała , że gościła już wiele razy . :) :) :) Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
asienka77 2 Napisano 5 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Polecam wszystkim tę sałatkę.Wersji i kombinacji jest bardzo dużo,sosy zależnie od upodobania:). Smacznego:). Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.