Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki

- 5 ? 8 ząbków czosnku

- 3 łyżki majonezu

- 3 łyżki jogurty naturalnego typu greckiego

- pieprz ziołowy, ostra mielona papryka

Wykonanie

Czosnek bardzo drobno posiekać, wymieszać z jogurtem i majonezem, doprawić pieprzem i papryką. Wstawić na kilka godzin do lodówki.

Uwaga ? sprawdzona rada

1) ilość użytych ząbków czosnku zależy od ?mocy? sosu jaką chcemy uzyskać

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 3 miesiące później...
  • 2 miesiące później...
ja bardzo lubię sam czosnek jak i sos czosnkowy i często go stosuję. Zarówno ten świeży jaki i granulowany. Przepis mojej znajomej na szybki dodatek np do zup, bajaderkę nacinamy w poprzek i w nacięcia te wkładamy po łyżeczce masła i sypiemy czosnek, najlepiej granulowany. Bułkę zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na kilka minut do piekarnika. Palce lizać :smile:
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 1 miesiąc później...
  • 2 miesiące później...
  • 1 miesiąc później...
  • 1 miesiąc później...

Mmm... sos czosnkowy - uwielbiam! :D

 

Jutro mam w palnie go zrobić, a chce dodać do niego twaróg (półtłusty) - zobaczymy jaki będzie ;)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.