smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy na sałatki (strona 7)

Makaronowa sałatka do grilla
Trzeba przyznać, że ilość i różnorodność zastosowanych do wykonania tego przepisu na sałatkę składników jest imponująca.
Sałatka z rukoli pod chrupiąco-migdałową pierzynką
Rukolę opłukać i osuszyć. Pomidory opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Płatki migdałów zrumienić na suchej patelni i ostudzić.
Sałatka śledziowa z jabłkiem i porem
Matiasy wyjąć z oleju, opłukać, zalać zimną wodą i zostawić na 30-40 minut. Następnie opłukać, osączyć z wody i pokroić w kostkę.
Egzotyczna sałatka z kurczakiem
Filet z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Dodać przyprawę do kurczaka, curry i olej.
Wielkanocna warstwowa sałatka na kolorowo
Ozdobą każdego świątecznego stołu będzie zapewne ta doskonała w smaku, kolorowa i efektowna sałatka wielkanocna.
Chrupiąca sałatka ze śledziem na Wielkanoc
To bardzo dobra sałatka śledziowa, która cieszy się dużą popularnością w okresie Świąt Wielkanocnych.
Sałatka jajeczna z kapustą pekińską
Ciekawe połączenie jajek, kapusty pekińskiej i innych ciekawych dodatków... sałatka prosta, a efekt przepyszny - na Święta Wielkanocne idealna :)
Sałatka z kalafiorem - stary dobry przepis
Kalafior ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę.
Moja sałatka grecka
Sałatę lodową opłukać, osuszyć i porwać na kawałki. Czerwoną cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić ostrym nożem w cienkie piórka.
Szybka sałatka serowa na kolorowo
Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kukurydzę osączyć z zalewy. Ogórki kiszone pokroić w kostkę i odcisnąć z soku.
Sałatka śledziowo-pomidorowa pod serową pierzynką
Matiasy zalać zimną wodą, dodać ocet, wymieszać i moczyć przez 30-60 minut, następnie opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.
Świąteczna sałatka z pieczarek i szynki
Pieczarki obrać ze skórki, opłukać i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej, przełożyć pieczarki, posypać szczyptą soli i pieprzu.
Sałatka z brokuła, pomidorów i jajek
Brokuła opłukać, podzielić na małe różyczki i wrzucić do wrzącej osolonej wody. Gotować 5 minut, odcedzić i ostudzić.
Pomidory w miodzie jako dodatek do grilla
Cebulę obrać, pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Dodać miód, koncentrat pomidorowy i razem smażyć przez około 5 minut.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.