Extra Przepisy
Ciasto Z Owocami W Pare Minut
Rozpoczęty przez łolga, 11.06.2008 23:30
53 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18.09.2008 - 10:06
Wczoraj upieklam z brzoskwiniami, bo spodziewamy sie dzisiaj gosci. Niestety nie doczekalo
Dzis juz sie piecze nowe. Tym razem z malinami
Szybkie, latwe i pyszne. Bedzie czesto goscic na moim stole. Dzieki za przepis.
Szybkie, latwe i pyszne. Bedzie czesto goscic na moim stole. Dzieki za przepis.
Napisano 29.07.2009 - 19:40
Nieskromnie przypomnę przepis jako,że sezon w pełni !!!
Na mnie właśnie czeka 2 kilo wiśni więc ciacho znowu zagości na stole
Napisano 01.09.2009 - 12:55
łolga, a gdyby na wierzchu posypać ciasto kruszonką? Próbowałaś tak kiedyś? Chciałabym upiec to ciasto bo mam jeszcze sporo zamrożonych jagód ale moja rodzinka lubi jak w cieście jest coś kruchego , więc zastanawiam się czy z kruszonką będzie ok. Pozdrowienia
"Bo nie jest światło, by pod korcem stało,
Ani sól ziemi do przypraw kuchennych,
Bo piękno na to jest, by zachwycało,
Do pracy - praca, by się zmartwychwstało"
Ani sól ziemi do przypraw kuchennych,
Bo piękno na to jest, by zachwycało,
Do pracy - praca, by się zmartwychwstało"
Napisano 11.09.2010 - 19:33
Zrobiłam...już nie ma!
Dodałam tylko jedno jabłko bo więcej nie miałam a...już mi się chciało i posypałam orzechami włoskimi-pycha-wszyscy jeszcze ciepłe jedli.
Dodałam tylko jedno jabłko bo więcej nie miałam a...już mi się chciało i posypałam orzechami włoskimi-pycha-wszyscy jeszcze ciepłe jedli.
#51 Gość_Jaacqeline_*
Napisano 17.09.2010 - 19:48
Pierwsze ciasto ktore idealnie mi wyszlo,a w dodatku jak łatwo się je robi.SUPER! ja robilam z jabłkami i śliwkami
Napisano 14.12.2010 - 18:30
Prostota wykonania tego ciasta skusiła mnie do zrobienia pierwszy raz w życiu własnoręcznie ciasta.
Do przepisu dodałem trochę więcej mąki oraz jedno jajko i 2 łyżki oleju więcej. Zamiast olejku aromatycznego dodałem odrobinę soku z grapefruita..
Całość uzupełniłem soczystymi słodkimi jabłkami. W temperaturze 160 stopni ciasto piekłem ponad godzinę.
Efekt jaki wyszedł wprawił mnie w radość. Na wierzchu zrobiła się chrupiąca skórka a w środku smaczne i słodkie ciasto z jabłkami (może trochę za bardzo słodkie).
Do przepisu dodałem trochę więcej mąki oraz jedno jajko i 2 łyżki oleju więcej. Zamiast olejku aromatycznego dodałem odrobinę soku z grapefruita..
Całość uzupełniłem soczystymi słodkimi jabłkami. W temperaturze 160 stopni ciasto piekłem ponad godzinę.
Efekt jaki wyszedł wprawił mnie w radość. Na wierzchu zrobiła się chrupiąca skórka a w środku smaczne i słodkie ciasto z jabłkami (może trochę za bardzo słodkie).
Napisano 06.12.2011 - 12:40
Cześć wszystkim,
Jestem tutaj kompletnie nowy. Wczoraj szukałem jakiegoś przepisu, żeby zaskoczyć czymś swoją kobietę i znalazłem się tutaj. Muszę przyznać, że dla kogoś kto nie ma pojęcia o pieczeniu ciast
to wyzwanie okazało się czymś co można pokonać! Udało się, wyszło pyszne i wieczór był bardzo udany
:)
. Na pewno będę wpadać tutaj częściej! Pozdrawiam
Jestem tutaj kompletnie nowy. Wczoraj szukałem jakiegoś przepisu, żeby zaskoczyć czymś swoją kobietę i znalazłem się tutaj. Muszę przyznać, że dla kogoś kto nie ma pojęcia o pieczeniu ciast
Napisano 06.12.2011 - 13:18
Witaj na forum 
Gratuluję, jak na pierwszy wypiek to spisałeś się bardzo dobrze, ciasto się udało i wygląda bardzo apetycznie, aż zjadłoby się kawałeczek
Pozdrawiam i życzę kolejnych udanych wypieków
Ps. widzę, że ostatnio to ciasto cieszy się powodzeniem u Panów, super
Gratuluję, jak na pierwszy wypiek to spisałeś się bardzo dobrze, ciasto się udało i wygląda bardzo apetycznie, aż zjadłoby się kawałeczek
Pozdrawiam i życzę kolejnych udanych wypieków
Ps. widzę, że ostatnio to ciasto cieszy się powodzeniem u Panów, super
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...